La castelul din Carei a avut loc lansarea de carte ”Pași pe caldarâm – De la Pace la Diktat (1815-Viena-1940)”, autor Col. (r) Dr. Constantin Moșincat

• publicat la: 30 august 2021
La castelul din Carei a avut loc lansarea de carte ”Pași pe caldarâm – De la Pace la Diktat (1815-Viena-1940)”, autor Col. (r) Dr. Constantin Moșincat

 Sâmbătă, 28 august 2021, de la ora 18.00, în sala de simpozioane a castelului Károlyi, a avut loc lansarea cărții ”Pași pe caldarâm – De la Pace la Diktat (1815-Viena-1940)”, autor Col. (r) Dr. Constantin Moșincat.

După intonarea Imnului Național, evenimentul a fost deschis și moderat de către doamna ing. Daniela Ciută, președinte al Asociațiunii ASTRA, Despărțămânul „Aurel Coza” Carei, mai apoi, autorul, Col. (r) Dr. Constantin Moșincat a prezentat volumul precum și detalii despre evenimentele istorice analizate, făcând o paralelă cu ceea ce se întâmplă în zilele noastre.

 

Manifestarea culturală a fost interactivă, astfel că, după prezentarea cărții, cei prezenți au pus întrebări sau au adus diverse păreri interesante, la cele discutate. Au mai luat cuvântul colonel în retragere Olah Radu, respectiv prof. Bertiean Mihai Gavril.

Momentul artistic a fost susținut de elevul Cătălin Mladin, președinte al tineretului din Societatea „Avram Iancu” Oradea, care a recitat poemul „Dialog cu Creatorul”, de Mihaela Mănescu.

În completarea prezentării, autorul a pregătit și câteva planșe informative despre evenimentele istorice analizate în volum.

La finalul evenimentului, autorul a dat autografe și a povestit cu drag cu cei dornici de a afla mai multe detalii. Întâlnirea a fost una emoționantă, întrucât în public se regăseau și foști colegi, rude sau prieteni din copilărie ai domnului Moșincat.

Lasati un comentariu