Lelea Victoria de la Marna Nouă a trecut la cele veșnice

• publicat la: 21 august 2021
Lelea Victoria de la Marna Nouă a trecut la cele veșnice

O boală cruntă a răpit-o pe Lelea Victoria de la Marna Nouă chiar înainte de a împlini 80 de ani.

Lelea Victoria nu mai are nevoie de nicio prezentare, cel puțin în județul Satu Mare. A fost sufletul tuturor activităților culturale tradiționale.

Locuința sa avea mereu deschisă ușa pentru cei care vroiau să afle mai multe despre obiceiurile de demult. Șezători ad-hoc sau seri de cântec și clacă au fost  la ordinea zilei la locuința sa din gara satului Marna Nouă. Aici a avut loc chiar și o emisiune legată de plecatul tinerilor în armată, cu cântece de cătănie și joc ca pe vremuri.

Lelea Victoria a prezentat  zestrea moților  din Carei și Negrești-Oaș până la Mangalia. A adunat numeroase Diplome de la manifestările unde a participat și unde a fost apreciată.

Lelea Victoria a avut 4 copii dintre care mai trăiesc 3 dar are 8 nepoți și  3 strănepoate. Va rămâne pentru veșnicie un reper și un exemplu de urmat  pentru cei care vor să păstrăm vii datinile și obiceiurile noastre tradiționale, zestrea neamului românesc. Panglica tricoloră nu a lipsit niciodată de la ținuta purtată cu demnitate de către Lelea Victoria.

Asociațiunea culturală ASTRA Carei și redacția Buletin de Carei transmite Sincere Condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să o odihnească și să o așeze în ceata drepților!

Lasati un comentariu