Jandarmii sătmăreni vor fi la datorie duminică. Carei nu este menționat

• publicat la: 4 septembrie 2021
Jandarmii sătmăreni vor fi la datorie duminică. Carei nu este menționat

Sfârșitul de săptămână ce începe se anunţă plin de evenimente culturale şi sportive la nivelul judeţului Satu Mare, se specifică în comunicatul remis redacției Buletin de Carei.

,,Street Music Festival, Ziua Familiei de la Berveni, Festivalul Vibes sau meciul de fotbal dintre CSM Satu Mare și SCM Zalău, sunt doar câteva dintre evenimentele unde se aşteaptă participarea unui public numeros,,.

La fel ca în cazul Instituției Prefectului, manifestările culturale din Carei nu sunt specificate. An de an are loc comemorarea Eroului Național Avram Iancu în fața bustului acestuia de la Carei și tot an de an au fost trimise  invitații către toate instituțiile județene inclusiv Jandarmeria și Poliția Română. De la participarea reprezentanților Jandarmeriei din ani anteriori, cu depuneri de coroane și până la omiterea totală a menționării comemorării Erpului Național de la Carei nu a fost decât…un pas. De fapt nu a fost menționată nici manifestarea amplă din data de 29 august 2021 tot de la Carei, comemorarea victimelor  Dictatului de la Viena și Marșul Recunoștinței, unde jandarmii au fost prezenți.

,,Pentru buna desfășurare a acestor evenimente, jandarmii sătmăreni vor acționa pe raza județului atât independent, cât și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Satu Mare, pentru siguranța cetățenilor, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în contextul epidemiologic actual.

Aceste evenimente vor genera o serie de restricţii cu privire la modul de acces în zona evenimentelor, restricții impuse de organizatori, motiv pentru care Jandarmeria Satu Mare recomandă participanţilor să respecte regulile stabilite.

Le recomandăm tuturor să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere.

Prezenţa Jandarmeriei în mijlocul cetăţenilor este destinată descurajării comportamentelor necivilizate şi intervenţiei pentru rezolvarea eventualelor situații speciale/de criză în domeniul ordinii publice.

În cazul în care vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere sprijinul jandarmilor,,.

 

Lasati un comentariu