Spre Carei, orașul reîntregirii tricolorului

• publicat la: 17 octombrie 2021
Spre Carei, orașul reîntregirii tricolorului

La Carei, municipiul unde consilierii locali UDMR interzic Asociației ASTRA amplasarea  unui catarg cu tricolor românesc, vor sosi în data de 25 octombrie 2021 cele trei ramuri ale Ștafetei Veteranilor, reîntregind astfel tricolorul nostru național.

Activitatea se desfăşoară în perioada 1-25 octombrie şi la ea participă voluntari din Ministerul Apărării Naţionale şi alte structuri ale Sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, din asociaţii sportive şi organizaţii non-guvernamentale. Cele trei trasee însumează peste 3500 de km, iar punctul final al ștafetei este municipiul Carei, la Monumentul Ostașului Român, pe data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintașii noștri, din recunoștință pentru veteranii de război, dar și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au plătit sacrificiul suprem pentru ca noi astăzi să existăm și rememorează imaginea străbunicilor şi bunicilor noștri care au luptat pentru această ţară.

Pe itinerariul moldav, în drumul spre Carei, Ștafeta Roșie Invictus a traversat orașele pline de rezonanță ale Moldovei istorice, unind Chișinăul cu Iașiul, Vasluiul, Bacăul și Piatra Neamț.
Zi după zi, kilometru după kilometru, echipele de voluntari Invictus și-au predat simbolul de unitate și voință, croindu-i drum spre destinația finală, orașul întregirii tricolorului, Carei.
.
.
.
.
Ștafeta Veteranilor Invictus, traseul albastru, a trecut de Craiova. Voluntarii Invictus au trecut pe la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, Batalionul 20 Infanterie „Dolj” și pe la Brigada Multinaționale Sud-Est unde participanții au fost întâmpinați de comandanții celor trei structuri. Voluntarii Invictus care au parcurs distanța de la Alexandria la Craiova, din traseul albastru, au predat Ștafeta militarilor craioveni, aceștia urmând să continue traseul până la Târgu-Jiu, pe o distanță de 100 kilometri.
.
.
.
.
.
Voluntarii Invictus din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte ”Cireșoaia” care au parcurs aproximativ 33 de kilometri din traseul galben, de la Sfântu Gheorghe la Brașov, au predat Ștafeta Veteranilor, vânătorilor de munte brașoveni în prezența reprezentanților autorităților publice locale și a Șefului de Stat Major al Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, locotenent-colonel Cătălin Matasă.
Ștafeta Veteranilor Invictus traseul galben a plecat de la sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, din Brașov spre Carei.
Aceasta este purtată în alergare până la Ploiești de militari din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” Brașov și voluntarii Invictus România. Vânătorilor de munte li s-au alăturat și voluntarii Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov.
.
.
.
Bravo Invictus!
Vă așteptăm la Carei, orașul reîntregirii tricolorului național pe 25 Octombrie 2021.
.
Daniela Ciută

Lasati un comentariu