Surpriza guvernării PNL-UDMR: se va interzice încălzirea cu lemne

• publicat la: 1 octombrie 2021
Surpriza guvernării PNL-UDMR: se va interzice încălzirea cu lemne

Principalele domenii și priorități de finanțare cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, unul din principalele instrumente de dezvoltare la dispoziția României în perioada următoare, cu o valoare de 30 miliarde de euro au fost prezentate la Satu Mare de invitata Prefectului și a președintelui Consiliului Județean, secretarul de stat Hegedus Csilla.

Așa cum s-a trecut pe repede înainte discuția despre investiția de milioane de euro care va fi Muzeul Industrializării Forțate de la Satu Mare, tot așa s-a omis să se discute despre probleme de interes general pentru populația județului dar  și a țării – renunțarea la încălzirea cu lemne în următorii 2 ani.  În conformitate cu ceea ce au semnat guvernanții în cadrul PNRR, până în trimestrul patru al anului 2023, România se obligă să facă reforme pentru a diversifica mixul energetic în încălzire și răcire prin renunțarea la biomasa forestieră. Niciun cuvânt din partea celor care se presupune că ar fi în opoziție.

Majoritatea locuitorilor din județul Satu Mare se încălzesc în perioada rece cu lemne. Așa că acest subiect nu a fost deloc atins de invitatul din Guvern al mai marilor județului.

Aproape întreaga populație rurală se încălzește la ora actuală cu lemne. Este un fapt și e singura soluție accesibilă ca preț pentru o populație tot mai sărăcită de “reformele” Guvernului.

Energia electrică tocmai s-a scumpit de vreo două ori anul acesta așa că nu reprezintă o soluție.

Ca să te încălzești la un calorifer electric la sat ar trebui să ai bani pe care nu-i au nici măcar locuitorii de la oraș, unde se mai găsește de muncă ici colo. La țară, oamenii nu au bani nici să plătească apa băgată cu programe ale UE. Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie apar tot mai multe focare de pestă porcină, semn că animalele din gospodăriile țărănești și din fermele românilor dau frisoane importatorilor și lanțurilor de magazine ale multinaționalelor. Ei nu vor să piardă nimic din cifra de afaceri, mai bine să piardă țăranul român și fermierii români.

Se va muri de frig  sau de foame? Sau poate după ce vom afla câte toate mai conține acel PNRR ne vom face curaj pentru a ieși masiv la proteste  și a da de pământ cu politicienii corupți și oportuniști care au format Guvernul. Despre acest subiect tace până și ipocritul de Kelemen Hunor care știe să vorbească românește la București și la congresul partenerilor politici nu și când vine  în teritoriu, la Carei de exemplu.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu