Așteptăm la Carei și ofertele pentru clasele cu predare în limba română

• publicat la: 16 noiembrie 2021
Așteptăm la Carei și ofertele pentru clasele cu predare în limba română

În timp ce concertele românești se anulează la Carei pe motiv de pandemie, manifestările comunității maghiare decurg normal atât  în Carei cât și în localitățile învecinate.

La fel se petrece și când vine vorba de prezentarea ofertelor pentru clasele cu predare în limba maghiară. Nicio ofertă pentru clase cu predare în limba română. Niciun politician român nu are curajul să ia atitudine.

La unitățile școlare au loc întâlniri cu părinții, anunțate doar în limba maghiară, dar ofertele nu apar și pe paginile oficiale ale unităților școlare. Pe clădirea Școlii Vasile Lucaciu nu apare nici steagul tricolor românesc deși este o unitate școlară din România, finanțată de statul român. Steagul tricolor românesc  a fost dat jos și pe durata vizitei ministrului Cseke Attila din luna mai 2021.

Așteptăm ofertele unităților școlare de stat din Carei și pentru clasele de preșcolari și școlari cu predare în limba română. Respect reciproc și egalitate, nu discriminare!

Tocmai la școala ce poartă numele patriotului român Vasile Lucaciu se folosesc imagini cu clădirea fără steagul tricolor.

În municipiul Carei a fost aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare un plan de școlarizare pentru anul în curs  din care lipsesc clasele cu predare în limba română pentru meseriile de ospătar, vânzător comercial sau tapițer. Toate cele aprobate sunt doar cu predare în limba maghiară. Dreptul constituțional la învățământ în limba maternă este încălcat tocmai pentru o parte din elevii români.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu