Direct la SURSĂ la TV1 Satu Mare despre discriminarea urmașilor românilor expulzați în 1940. VIDEO

• publicat la: 27 decembrie 2021
Direct la SURSĂ la TV1 Satu Mare despre discriminarea urmașilor românilor expulzați în 1940. VIDEO

La TV1 Satu Mare s-a discutat în cadrul emisiunii ,,Direct la sursă,, despre ordonanța de urgență 130 care discriminează urmașii românilor expulzați în 1940 din casele lor.

Din partea Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei, a fost invitată președinta ing.Daniela Ciută.

Abandonați de guvernanții din 1940 care au cedat teritorii românești fără luptă, prin simple semnături, românii mai au parte  și în 2021 de umilință, prin amânarea plății indemnizațiilor potrivit Legii 154/2021, plată care nu se amână în cazul urmașilor minoritarilor deportați.

În tot acest timp, politicienii umblau la colindat pe  la primăriile apropiate, nu și la Primăria cu conducere exclusiv UDMR de la Carei. niciun parlamentar și niciun partid nu s-a interesat de soarta românilor discriminați în țara lor.

Înregistrarea emisiunii DIRECT la SURSĂ

.

comentarii

de Vioara Temian la 4 iulie 2022 - 17:48

O felicit pe doamna Daniela Ciuta, pentru felul in care lupta sa scoata la rampa adevaruri istorice, care trebuie facute cunoscute TINEREI GENERATII. Ele nu trebuie uitate, pierdute.
Sunt nascuta pe meleagurile satamarene si cunosc multe intamplari nefericite traite de stramosii nostri, in acele timpuri. Mi-au povestit de multe ori parintii mei. Eu, la randul meu le voi spune nepotilor mei, copiii mei le stiu deja, au apucat sa invete si la scoala, la disciplina ISTORIE, dar au afalt amanunte de la bunica lor.
Un patriot adevarat trebuie sa cunoasca istoria, care nu se invata la scoala, vorba autoarei Seerialului „Memorialul durerii”. Poate se va gasi candva, cineva, care sa faca cunoscute atrocitatile traite de romanii din Transilvania de Nord, in timpul acestui ODIOS DICTAT.Tocmai pentru ca nu sunt cunoscute, se sufera inca si astazi in destule locuri si nu este corect.

Lasati un comentariu