Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de ASTRA Despărţământul Aurel Coza Carei a ajuns la ediția a VIII-a

• publicat la: 15 decembrie 2021
Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de ASTRA Despărţământul Aurel Coza Carei a ajuns la ediția a VIII-a

Marti, 14 decembrie 2021, de  la ora 16,00, a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de Datini și obiceiuri de Crăciun organizat de ASTRA, Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei. Colindători sosiți din tot județul au oferit careienilor momente de neuitat.

Ce loc mai potrivit de prezentat datini și obiceiuri românești decât locul pe care s-a ridicat monumentul dedicat eroilor români eliberatori? Ne-a ținut de cald dragostea de țară a ostașilor români care au luptat pentru eliberarea ei până la ultima picătură de sânge.

Steagurile tricolore au încadrat sigla ASTRA, asociațiunea care a aniversat în acest an 160 de ani de la înființare.

Manifestarea a început cu o rugăciune a preotului Gheorghe Sorian după care au urmat cetele de colindători.

Glasuri cristaline de copii dar și de adulți au vestit Nașterea Mântuitorului.

Au fost prezenți elevi ai clasei a II-a A de la Școala Gimnazială nr.1, prof. Elena Sfâra, elevi ai clasei a III-a A de la Liceul Teoretic- prof.Carmen Dindelegan, colindători din toate generațiile de la Grupul Folcloric Marna  Nouă, Corul urmașilor românilor expulzați în 1940 din Lucăceni, coordonator Mirela Horgoș,  elevele Aida Negrea și Stan Melisa din Scărișoara Nouă, Angela  Munteanu din Satu Mare, corul Asociației Unirea 2009 Carei și nu în ultimul rând grupul de colindători de la ansamblul focloric Vițe de Iederă.

Fiecare colindător a fost cinstit cu un pachet tradițional și fiecare grup a primit câte un colac legat cu tricolor.

Vremea a fost una prielnică unui Festival de Datini și obiceiuri de Crăciun. Mulțumim pentru prezență și TV1 Satu Mare. Considerație și alese mulțumiri celor care au susținut prin donații pachetele-cadou, ajutoarelor la partea de organizare, colindătorilor și îndrumătorilor de grup.

.

.

Nașterea lui Hristos să vă fie de folos!

 GALERIE FOTO

 

ASTRA, Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei

Lasati un comentariu