Jandarmii, alături de locuitorii județului Satu Mare la final de an

• publicat la: 30 decembrie 2021
Jandarmii, alături de locuitorii  județului Satu Mare la final de an

Jandarmii sătmăreni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfăşurării manifestărilor cu prilejul trecerii în Noul An.

Astfel, în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală, jandarmii vor  asigura măsuri de ordine și siguranță publică atât pe timp de zi, cât şi de noapte, în zonele aglomerate, precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă  şi vor fi prezenţi la evenimentele publice care se vor desfăşura în perioada următoare în judeţul Satu Mare.

Totodată, la nivel national, dar și local, Jandarmeria Română desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor iernii, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Ca în fiecare an, atragem atenția că multe dintre materialele pirotehnice sunt obiecte periculoase care pot răni sau chiar produce incendii. Continuăm să facem acest apel către sătmăreni, în special în această perioadă a Sărbătorilor de iarnă, și le amintim că deținerea, utilizarea și/sau comercializarea către publicul larg a articolelor destinate a fi folosite de către pirotehnicieni este interzisă prin Legea nr. 126/1995 rep. privind regimul materiilor explozive. Încălcarea acestei prevederi constituie infracțiune.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări :

• persoanele care participă la evenimente publice să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

• în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugați să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112”;

Pentru a evita situațiile neplăcute la care vă puteți expune, Jandarmeria Satu Mare vă recomandă să respectați măsurile impuse de autoritățile competente și, nu în ultimul rând, să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi.

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare vă urează Un An Nou plin de împliniri!

Lasati un comentariu