Un careian nostalgic după Ungaria mare. Insulte în loc de conviețuire civilizată

• publicat la: 22 decembrie 2021
Un careian nostalgic după Ungaria mare. Insulte în loc de conviețuire civilizată

Consecințele comportamentului discriminatoriu la adresa românilor practicat de primarul evazionist Kovacs apar ca ciupercile după ploaie. Am avut parte de pagină de Facebook ,,morte soților Ciuta,,…de dosare penale fabricate, unul chiar de un avocat consilier UDMR care a și pierdut procesul, plecând ,,cu coada între picioare,, cum se spune, de campanii de presă susținute de la cabinetul primarului… de exprimări licențioase ca cele din capturile postate.

Repet, fac parte din familie de români get-beget care au fost expulzați de hortyști în 1940 pentru că nu am renunțat la identitatea noastră. Am avut norocul să fim doar expulzați. Alții au fost împușcați iar alții torturați.

Imaginile cu Ungaria ce a înglobat teritorii din statele vecine nu fac  decât să ne arate cu cine avem de-a face. Cu nostalgici după perioada cotropirilor și asupririi populațiilor băștinașe.

În lipsă de orice argument bine documentat din punct de vedere istoric…se folosesc insultele și limbajul de mahala. Nici gramatica nu o stăpânește personajul ce insultă darmite istoria…

În calitate de urmaș de români expulzați în 1940 de ocupanții hortyști îmi rezerv  dreptul de a sesiza limbajul xenofob dar nu numai.

Știa Kovacs ce știa când a spus ,,nu provocați maghiarii,, atunci când am cerut aprobare pentru amplasare de catarg cu drapel românesc în Carei, un municipiu din România. Ce nu știe primarul…e că noi românii suntem semințe, nu pierim niciodată. Obișnuiți-vă.

Sărbători Fericite careienilor!

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu