Casă de Cultură inaugurată la Ardud. Prefectul județului Satu-Mare: „M-a lăsat cu gura căscată,,

• publicat la: 16 ianuarie 2022
Casă de Cultură inaugurată la Ardud. Prefectul județului Satu-Mare: „M-a lăsat cu gura căscată,,
.
Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu, motiv de bucurie și mândrie națională, notează Primăria Ardud, primar Ovidiu Duma.
Anul acesta, data de 15 ianuarie a avut pentru orașul Ardud semnificații particulare fiind momentul inaugurării oficiale a Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, un proiect de suflet finalizat prin construirea unui edificiu cultural impresionant prin arhitectură, dotări și facilități.
Reprezentând întruparea fizică a eforturilor Primăriei Ardud de a promova, conserva și susține permanent demersurile culturale valoroase, în toate formele ei, Casa de Cultură este o investiție de peste un milion de euro, realizată prin finanțare CNI obținută în urma demersurilor consecvente inițiate de către primărie.
Prezent la festivitatea de inaugurare, prefectul Atltfatter Tamas s-a arătat surprins de realizările  primarului român Ovidiu Duma la Ardud.
,,Cu foarte multă muncă, cu foarte multă trudă, printr-o implicare maximă a tuturor autorităților, s-a reușit să se ajunge la momentul de azi, un moment care, din punctul meu de vedere, este unul exemplar atât pentru orașul Ardud, dar și pentru întreg județul Satu Mare. Ce vedem aici, vă spun sincer, pe mine m-a lăsat cu gura căscată când am văzut infrastrucutura de aici, când am văzut că totul este curat. Am înțeles un lucru: având în vedere experiența comunității de a organiza evenimente, sunt sigur că, începând din acest moment, această casă de cultură va prinde viață”, a menționat prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas. Poate va oferi acest exemplu și primarilor UDMR care se complac în starea de beneficiari de avantaje de demnitari și uită de comunitate.
.
Casa de Cultură Ardud poartă numele unui fruntaș al mișcării naționale românești din Transilvania, un susținător al vieții culturale din Ardud, dr. Augustin Mircea. Acesta a fost notar public și a fost ales deputat în Parlamentul României după Marea Unire. Capacitatea sălii de spectacole este de 400 de locuri, dublul capacității Teatrului Municipal Carei.
Considerație  și respect pentru primarul Ovidiu Duma, un real reprezentant al intereselor comunității locale.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu