Au sosit primii refugiați la granițele cu Ucraina

• publicat la: 24 februarie 2022
Au sosit primii refugiați la granițele cu Ucraina

Primii refugiați sosesc în Sighetu Marmației dar și în zona Suceava pentru a încerca să se îndepărteze cât mai mult de situația de după atacul rusesc asupra Ucrainei.

 Familiile vin la rude, în special și nu în locurile de cazare amenajate de autoritățile române pentru a-i primi pe refugiați. 

În județul Suceava, Prefectul a anunțat că numărul nu reprezintă o creștere semnificativă, dar se așteaptă ca acesta să crească de la o zi la alta.

„Avem un comitet județean de urgență în cursul dimineții. Primele date de la Poliția de Frontieră arată o creștere de câteva sute de persoane, dar multe dintre ele au și cetățenie română, fie rude ori prieteni sau chiar locuințe proprii în Suceava”, a declarat Prefectul Moldovan.

Autoritățile române au anunțat că în următoarele zile urmează să ajungă în țara noastră mii de cetățeni ucraineni, iar oficialii de la București au precizat că România este pregătită să primească 500.000 de refugiați.

Familiile care au venit din Ucraina spun că nu se pot alimenta mașinile cu combustibil în țara vecină din cauza condițiilor de război și nici sistemul de plată cu cardul nu funcționează. La punctul de trecere a frontierei Maramureș, refugiații ucraineni ajung nu doar cu mașina, ci și pe jos, cu valize și rucsacuri.

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a declarat recent că România poate primi peste 500.000 de refugiați și că au fost înființate centre și locuri de cazare în mai multe locații din țară pentru a primi sosirile din Ucraina.

Lasati un comentariu