A doua Dezbatere Publică de la Primăria Carei care nu a suscitat interesul localnicilor

• publicat la: 29 martie 2022
A doua Dezbatere Publică de la Primăria Carei care nu a suscitat interesul localnicilor

Astăzi a avut loc la Primăria Carei o nouă Dezbatere Publică care nu a suscitat interesul careienilor, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Nici  Dezbaterea Publică de ieri, 28 martie 2022, privind  Programul de Îmbunătățire a Eficienței Energetice al Municipiului Carei nu a stârnit  curiozitatea măcar a localnicilor.

Potrivit angajaților care au monitorizat eventualele trimiteri cu propuneri din partea cetățenilor, niciun careian nu a fost interesat să vină cu sugestii în scris nici la acest proiect.

Persoana desemnată din cadrul instituţiei, responsabilă pentru relaţia cu societatea civilă, este Steib Timea – Referent la Compartimentul de Comunicare din cadrul UAT Carei.

Comunicarea cu societatea clujeană care a elaborat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă s-a realizat online, Călin Șerbu fiind cel care a oferit detalii despre proiect. Cel care a asigurat modul online pentru discuții în bune condiții a fost Antal Kristof de la Serviciul Proiecte, fapt  pentru care sugerăm conducerii să îl desemneze pentru asigurarea derulării online a ședințelor de CL Carei.

Călin Șerbu a menționat că se dorește  ,,creșterea calității vieții, a mediului, pentru toți cetățenii, pentru societate  în ansamblul ei,,. Careienii așteaptă din 2008 ca îmbunătățirile să se rasfrângă asupra tuturor cetățenilor.

Cei care doresc să arunce o privire asupra proiectului pot accesa următoarele link-uri:

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/PMUD%20Carei%202021-2030%20draft_martie2022-1-100.pdf

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/PMUD%20Carei%202021-2030%20draft_martie2022-101-213.pdf

Dacă la redactarea Programului de Îmbunătățire a Eficienței Energetice al Municipiului Carei s-a luat în calcul o populație de 21.112 persoane, pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă s-au folosit datele de la Institutul Național de Statistică care oferă pentru municipiul Carei o populație de 24.008 locuitori.

Priviți ce date oferă INS pentru numărul locuitorilor din Carei!

Nici la categoria stații de taxi nu corespund toate datele, după cum se poate observa din tabelul de mai jos.

Potrivit realităților din teren, în municipiul Carei avem un agent economic cu 1376 angajați care prelucrează cauciuc…și îl simțim din plin. În proiect apar…10. Directorul tehnic, Carmen Egli, a menționat că cifra 10 este greșită, s-a adăugat din neglijență un 0 și de fapt este 1.


Am semnalat și faptul că în proiect se induce ideea că pista de biciclete de pe strada Uzinei nu ar fi în bună stare, având disfuncționalități, de parcă ar exista acolo de ani de zile când de fapt e nou-nouță! Nici nu s-a răcit  bine asfaltul turnat că au și apărut ,,disfuncționalitățile,,.

Prin Planul de Mobilitate Urbană pentru Carei se vor accesa bani publici pentru a remedia lucrări recente de proastă calitate

Una dintre recomandările oferite în proiect se referă la amenajarea de treceri de pietoni semnalizate. Adică plătim un sac de bani pentru ca să se recomande ceva ce știe orice localnic? Se confirmă încă o dată că înființarea Comisiei de Circulație a avut ca scop doar asigurarea unui alt post de șef pentru viceprimar.

Un plan de mobilitate se realizează în concordanță cu documentele strategice existente la nivel
european, național și local, scopul acestuia fiind acela de a îmbunătăți toate modurile de transport,
public sau privat, de pasageri sau de marfă, motorizat sau nemotorizat.

În esenţă, P.M.U.D. urmărește crearea unui sistem de transport durabil, care să vină în întâmpinarea nevoilor comunității. Moda proiectelor stufoase, cuprinse în dosare groase pentru lucruri extrem de simple, a ajuns și la Carei. Finanțarea generoasă este deosebit de tentantă dar careienii vor lucruri simple și eficiente, de cât mai bună calitate. Ne-am săturat de lucrări făcute ca să fie făcute, pentru asigurarea de comenzi cu dedicație. E prea mult dacă cerem să fie făcută publică populația reală a municipiului Carei? Sau dacă cerem ca pistele de biciclete să fie funcționale  pe toate traseele construite, nu doar în centru?

Așa arată pe strada Uzinei pista de biciclete recent construită!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu