Consilierul premierului pe problema combaterii antisemitismului prins cu deconturi fictive

• publicat la: 25 martie 2022
Consilierul premierului pe problema combaterii antisemitismului prins cu deconturi fictive

Șeful PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, vajnic luptător împotriva antisemitismului, mai are de lucrat la capitolul corupție: el a decontat două luni la rând câte 10.000 de lei din bugetul Camerei Deputaților folosind de fiecare dată aceleași facturi.

Publicația 7IAȘI a depistat escrocheria, a cerut explicații de la Parlament, iar Camera Deputaților a confirmat faptul că s-au plătit de două ori aceleași facturi: „ (…) sumele în cauză urmează a fi recuperate de la domnul deputat și virate la bugetul de stat, conform prevederilor legale”, se arată într-un răspuns al Camerei Deputaților adresat redacției 7IAȘI.

Facturile care au fost decontate din bugetul Parlamentului au fost emise pentru servicii de publicitate și de consultanță de care ar fi beneficiat cabinetul parlamentar al lui Muraru.

Președintele PNL Iași dă vina pe funcționarii Camerei Deputaților pentru ceea ce el numește o „eroare materială”: „Precizez că există un departament tehnic care realizează această evidență și o contabilitate lunară și anuală și nu deputatul”, a declarat deputatul Alexandru Muraru în urma investigației jurnalistice realizate de Rareș Neamțu pentru ziarul7iași.ro

Alexandru Muraru este consilierul premierului pe problema combaterii antisemitismului și xenofobiei. Domnia sa nu a luat atitudine atunci când urmașii românilor expulzați în 1940 de ocupantul hortyst în urma Dictatului de la Viena au fost amânați la plata indemnizațiilor cuvenite în timp ce urmașii deportaților primesc în continuare indemnizațiile.

integral pe 7iasi.ro

Lasati un comentariu