Expoziții de imagini la Castelul din Carei cu ocazia Zilei Teatrului

• publicat la: 27 martie 2022
Expoziții de imagini la Castelul din Carei cu ocazia Zilei Teatrului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului,sărbătorită la 27 martie, reprezentanții Centrului de Promovare a Turismului Cultural au realizat o dublă expoziție de imagini: „Teatre de poveste”, respectiv „Mari personalități ale lumii teatrale”.

Expoziția „Teatre de poveste” cuprinde o selecție de imagini cu 15 teatre deosebite din întreaga lume, în care putem admira arhitectura unor edificii precum celebrul Burgtheater din Viena, Globe, Teatrul La Fenice sau Teatrul Manoel.

Expoziția „Mari personalități ale lumii teatrale” ne prezintă portretele a 25 de mari personalități ale lumii teatrale, teoreticieni, regizori, actori și pedagogi, dintre care amintim câteva nume: Peter Brook, Eugenio Barba, Andrei Șerban, Viola Spolin sau Jerzy Grotowski.

Expoziția va fi deschisă oficial luni, 28 martie 2022, de la ora 10.00, când se va da cititre mesajului din acest an, de Ziua Teatrului, transmis de regizorul american Peter Sellars, Fotografiile se găsesc în sala de conferințe a Castelului Károlyi și pot fi admirate în perioada 28 martie – 04 aprilie 2022.

Intrarea este liberă!

Pe lângă teatrele menționate, ne mândrim cu câteva clădiri deosebite din România care pot concura oricând cu cele din străinătate.

Istoria clădirii Teatrul Național din Iași (denumit „Vasile Alecsandri” din 1956) începe după ce vechiul teatru din Copou a ars, în 1888. Abia în 1894 este aprobată construirea noului teatru care concurează cu cele mai frumoase din Europa.

.

….7 din cele mai frumoase teatre din România

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu