Servicii de comunicare gratuite și transport gratuit CFR pentru refugiații ucraineni. Urmașii românilor refugiați batjocoriți de ministrul Muncii

• publicat la: 2 martie 2022
Servicii de comunicare gratuite și transport gratuit CFR pentru refugiații ucraineni. Urmașii românilor refugiați batjocoriți de ministrul Muncii

Ministrul Transporturilor a anunțat că CFR  oferă sprijin pentru refugiații din Ucraina. Potrivit celor declarate de Sorin Grindeanu, au fost suplimentate toate garniturile de tren care vin dinspre Suceava – cinci garnituri de tren vin zilnic.

Pe distanţa Suceava – București și retur au fost introduse 10-12 vagoane în plus pe zi iar pe relația Sighet – București, 1-2 vagoane suplimentare.

„Noi facem acest transport gratuit, dar nu doar CFR. În Portul Constanța traficul cu mărfuri care venea pe Odessa și a fost schimbat pe Constanța, fiind situația în portul Odessa.

Sunt în jur de șase-șapte mii de containere pe zi. Parte dintre ele sunt destinate Republicii Moldova, pentru că și Republica Moldova, parte din aprovizionare, o făcea de la Odessa.

CNAIR-ul a făcut un culoar special pentru transportul acestor acestor containere din portul Constanța la Vama Albița. Și acest acest tip de transport este scutit de tot ceea ce înseamnă taxe de drum, de greutate și așa mai departe”, conchide Grindeanu.

Începând de astăzi, FSP Global pune la dispoziția dezvoltatorilor platformei https://refugees.ro/, în mod gratuit, servicii de comunicare în cele trei limbi. Astfel, toate persoanele care vin sau se află pe teritoriul Ucrainei, indiferent dacă sunt cetățeni ucraineni sau ai altor state, și care doresc informații sau au nevoie de asistență de orice natură, sunt îndemnați să apeleze numerele de telefon gratuite 0800 360 880, apelabil din România, și 0800 801 489, apelabil din Ucraina, de luni până duminică, în intervalul orar 8 – 18. 
Doar ministrul Muncii și (ne) Solidarității Sociale își bate joc în continuare de urmașii românilor refugiați și expulzați în 1940 și amână plata indemnizațiilor acestora  în timp ce plata indemnizațiilor pentru urmașii minoritarilor refugiați  se menține.

Lasati un comentariu