Un europarlamentar ungur cere stoparea construcției unei fabrici de vaccinuri Sputnik în Ungaria

• publicat la: 22 martie 2022
Un europarlamentar ungur cere stoparea construcției unei fabrici de vaccinuri Sputnik în Ungaria

Europarlamentarul socialist ungar Istvan Ujhelyi a cerut duminică guvernului de la Budapesta să rezilieze contractele pentru producția de vaccinuri rusești într-o fabrică în curs de construcție la Debrecen, transmite MTI citată de Agerpres.

Ujhelyi a susţinut că fabrica din estul Ungariei ar trebui să producă doar vaccinuri aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente şi a adăugat că vaccinurile furnizate de Rusia condusă de preşedintele Vladimir Putin „îi vor frige la degete pe cei care se ating de ele”.

Parlamentarul european a susţinut că singurul motiv de a produce vaccinuri ruseşti în Ungaria este de a servi „interese de afaceri private ale liderilor Fidesz”, partidul de guvernământ al premierului Viktor Orban.

Fabrica de la Debrecen, care îi va costa pe contribuabilii ungari „peste 50 de miliarde de forinţi” (circa 140 de milioane de euro) „pute a înţelegeri pe din dos”, a acuzat Ujhelyi, precizând că a cerut informaţii despre proiect de la mai multe ministere, însă nu a primit niciun răspuns, potrivit sursei citate.

Lasati un comentariu