Analfabetul funcțional Szasz de la Primăria Carei e deranjat de Asociația românilor expulzați de regimul hortyst în 1940

• publicat la: 14 aprilie 2022
Analfabetul funcțional Szasz de la Primăria Carei e deranjat de Asociația românilor expulzați de regimul hortyst în 1940

Analfabetul funcțional Szasz, angajat de primarul evazionist Kovacs ca și consilier personal, ține cu orice preț să ne demonstreze că nu poate depăși acest apelativ. Același lucru li se întâmplă și proștilor.

El, care nu are carnet de conducere, care nu își poate ține echlibrul nici pe o bicicletă și mergea adesea 4×4, scria anul trecut despre unde și cum se parchează o mașină.

Consilierul primarului din Carei și soția secretarului liberalilor careieni își arată limitele

După ce a scris total nedocumentat despre marcajele parcărilor din cartiere și a confundat semnele de interzis cu cele folosite de serviciul Parcări pentru rezervare proprietari, analfabetul funcțional Szasz apleacă acum urechea la bârfele unor persoane rău intenționate și ignorante  din punct  de vedere legislativ. Până și carnetul de membru postat în imagine dovedește că este vorba despre Asociația județeană Satu Mare a românilor expulzați și nu de filiala Carei! De aici și vorba…prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul! În articol scrie de filiala Carei și în imagini apare un carnet de membru al Asociației județene Satu Mare.

Facem precizarea, pentru analfabeții funcționali și pentru proști, că orice asociație LEGAL constituită, percepe o cotizație de membru, conform statutului, sumă care se cheltuiește pentru diferite activități specifice asociației. Pentru fiecare cheltuială există documente fiscale fapt cu care se pare că nu toți sunt obișnuiți.

Putem înțelege că pe Szasz îl deranjează activitatea Asociației românilor expulzați de regimul hortyst instalat aici în 1940.

Recomandăm analfabeților funcționali și proștilor, să se adreseze înainte de a debita inepții, președintelui Asociației județene a refugiaților și expulzaților din 1940, prof.Ioan Corneanu, de care aparține și filiala Carei. Tot pentru analfabetul funcțional și pentru proști facem precizarea că la Carei funcționează doar o filială a Asociației județene care percepe cotizația de membru.

Tot pentru analfabetul funcțional și pentru proști, facem precizarea că nu are  nimic de-a face calitatea de membru și cotizația de membru cu acordarea indemnizațiilor potrivit  legii 154!

Primarul evazionist Kovacs a ales din nou în orb atunci când și-a angajat ca și consilier  personal un analfabet funcțional. Acesta postează în timpul programului materiale total mincinoase pentru care va trebui să și răspundă.

Regimul hortyst instalat în 1940 în Carei interzicea românilor arborarea steagului românesc. Acum e mai greu cu interzisul dar conducerea Primăriei refuză să schimbe steagurile românești degradate așa că românii  trebuie să o facă pe cheltuiala lor. Analfabetul funcțional Szasz e obișnuit cu asociațiile care beneficiază de banii de la bugetul local careian din care se cumpără inclusiv foi de dafin , piper și furculițe de unică folosință pentru  distracția lor.

Asociatia românilor refugiați și expulzați în 1940 de regimul hortyst nu are acces la banii publici din Primăria Carei deși românii din asociație plătesc și ei taxe și impozite locale.

Foi de dafin, furculiţe,boabe de piper sau chimen comandate pe banii careienilor pentru UDMR Carei chiar înainte de a fi cerute

Din puținul adunat ca și cotizație de membru de asociație, întreținem troițele ridicate în localitățile de unde românii au fost expulzați, uciși sau torturați doar pentru vina de a fi români. Ne manifestăm respectul și pentru eroii români care au făcut jertfa supremă pentru eliberarea acestui colț de țară românească, în octombrie 1944, de sub ocupația hortystă.

Chiar astăzi am primit cele comandate pentru respectarea memoriei românilor care NU AU RENUNȚAT la identitatea lor  oferind  exemplu în acest sens la fel ca înaintașii lor. Sunt plăcile pentru următoarele troițe pe care le vom ridica în satele unde lipsesc precum și plăcile pentru crucile de la căpătâiul eroilor români eliberatori, cruci vandalizate în cimitirul central din Carei.

.

,,Dacă ne-nfruntă munţi cu munţi ne vom bate,
Pentru lumina ţării şi pentru libertate,
Aici ne e cuvântul când îl avem de spus,
Decât slujirea ţării nimic nu-i mai presus.
Jurăm credinţă luptei oricât ar fi de grea,
Jurăm că pentru ţară şi viaţa ne-o vom da,
Jurăm să nu ne mintă nici clipa, nici vecia
Trăiască libertatea, trăiască România!

Suntem de e nevoie, o ţară de soldaţi,
Suntem de e nevoie, un lanţ de munţi Carpaţi,
Durerea tări noaste făcută-i să ne doară,
Ne place libertatea ca oameni şi ca ţară,
Şi soarele dreptăţii să lumineze sfânt,
O ţară în roşu, galben şi albastru pe pământ,
Acesta-i viaţa noastră, aceasta ni-i tăria,
Trăiască libertatea, trăiască România!

Daniela Ciută,

președinte filiala Carei a Asociației românilor refugiați și expulzați în urma Dictatului de la Viena

Lasati un comentariu