Foi de dafin, furculiţe,boabe de piper sau chimen comandate pe banii careienilor pentru UDMR Carei chiar înainte de a fi cerute

• publicat la: 2 iunie 2016
Foi de dafin, furculiţe,boabe de piper sau chimen comandate pe banii careienilor pentru UDMR Carei chiar înainte de a fi cerute

Buletin de Carei nu se lasă amăgit de  numeroasele cereri de linişte  ale UDMR Carei , de rugăminţile fierbinţi de solicitări scrise  pentru  voturi de la careieni şi vă prezintă în continuare  modul în care a înţeles primarul Kovacs să gestioneze banul public careian, acesta având şi calitatea de preşedinte al UDMR Carei.

Pe timpul celor 8 ani de conducere exclusiv UDMR a municipiului multietnic Carei, au fost alocate sume uriaşe pentru această formaţiune, de la renovarea sediului în care îşi desfăşoară activitatea  şi până la foi de dafin, boabe de piper şi boia pentru activitităţi în parc nimic  nu a fost iertat. Pentru sediul UDMR de pe strada Kolcsey nr.2 au fost alocaţi din banii careienilor sute de mii de lei pentru renovare, lucrările fiind încredinţate unei firme apropiate de UDMR din Carei, una din Căpleni şi una din Satu Mare.  Ca o coincidenţă , lucrările au avut loc în perioada în care se renova Castelul Karolyi.

În timp ce alte partide locale  îşi susţin din fonduri proprii toate activităţile, UDMR Carei al cărei preşedinte este actualul primar, beneficiază de  alocări din banul public al tuturor careienilor   pentru activităţile sale.

Lăsând la o parte faptul că UDMR CAREI  condusă   de primarul Kovacs nu  doreşte să aloce nici 296 de lei din fondurile sale pentru activităţile organizate, vă supunem atenţiei şi calităţile  de clarvăzător   ale administraţiei UDMR careiene ce  prevede  solicitări ale  consilierului organizator, fapt ce face ca să fie lansată comanda pentru foile de dafin şi boabele de piper chiar înainte de a fi solicitate  de organizatorul consilier Leitner.

Solicitarea UDMR Carei datează din 13 mai 2015.

Referatul de necesitate şi comanda din partea Municipiului Carei datează din data de …12 mai 2015!

 

Aţi văzut bine! Secretul gustului, sare la cutie, boabe de piper sau chimen sunt o  parte din ingredientele cerute a fi plătite din banii careienilor pentru organizatorii de la  UDMR Carei.  Picnicul pentru care au fost cerute aceste produse nu a respectat Legea picnicului,54-2012, frumosul parc reabilitat din fonduri transfrontaliere  fiind folosit ca loc de pus focul la mâncărurile pregătite.

În Parcul Dendrologic Primăria  Municipiului Carei nu a  amenajat, așa cum cere legea, locuri speciale pentru aprinderea focului, nu s-a făcut dotarea cu containere destinate colectării selective a deșeurilor, unii dintre concurenți au făcut focul deschis direct pe sol lucru care este interzis de normele de apărare impotriva incendiilor şi nu au fost nici pichete cu ustensile necesare pentru stingerea incendiilor la evenimentul “Majális a Kastélykertben”.

Pentru un Festival de Teatru pentru liceeni în memoria profesoarei Ioana Cîcu nu a fost alocat NIMIC din partea primăriei Carei, organizatorii fiind nevoiţi să alerge după sponsori privaţi . Nici pentru Memorialul Mircea Dohan nu au fost alocate fonduri ci au fost aruncate grămezi de moloz în faţa sălii de sport unde s-a desfăşurat turneul internaţional de handbal cu participarea unor campioni mondiali! Exemplele pot continua şi cu cel mai longeviv concurs naţional de atletism, Cupa 25 Octombrie din carei, aflată la a 45-a ediţie, pentru care au fost alocarte sume modice la o participare de peste 440 de sportivi. sportivii din Ungaria au preferat să facă naveta în cele 2 zile de concurs când au văzut condiţiile  oferite la stadionul Victoria pentru  necesităţile fiziologice ale copiilor.

Pentru tăcerea complice la aceste nedereptăţi şi umilinţe la care sunt supuşi careienii de rând ni se solicită linişte pentru un Carei paşnic. Cine doreşte un Carei paşnic de corupt ? Cine este de acord cu alocări preferenţiale de bani publici şi lucrări la suprapreţ?  Unde au ajuns sutele de arbori tăiaţi din parc şi cum  se face că primăria  Carei alocă sume consistente pentru cumpărare cherestea ?

Eugen sau Jeno Kovacs bagă în seamă careienii de toate etniile doar când le solicită voturile iar când vine vorba de  susţinere pentru activităţi locale uită de alţi careieni decât cei din grupul apropiat.

Tot ca o realitate, lucrările de renovare din interiorul sediului  liberalilor ce au cuprins montarea unui tavan fals, schimbare de calorifere şi centrală termică, gresiere şi realizare de grupuri sanitare moderne precum şi de zugrăvire şi protecţie împotriva igrasiei  s-au ridicat la suma de 50 de euro pentru 1 mp.  Platite de membrii… nu din banul public. Prin comparaţie, tot pentru 1 mp de lucrări, administraţia UDMR a municipiului Carei a plătit peste  750 de euro la clădirea noii primării încă neterminate şi peste 300 de euro la nişte simple vestiare din parc. Banul public careian  a fost  TOCAT  fără milă în folosul unui grup de interes în perioada administraţiei UDMR a Careiului.  Documentele o atestă fără putinţă de tăgadă.

 

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 2 iunie 2016 - 12:13

Ăla care semnează adresa nr. 19/13.95.2016 este chiar analfabet?
Mai bine scria az ember în limbul magyarul (vorba finului-sas) fiindcă primáșul îl înțelegea bisztos și nici individul nu se mai făcea de fecale.

de Horia Mărieș la 2 iunie 2016 - 15:28

Gluma-i glumă, dar acum cred că este cazul să o zic direct și pe bune: Ăia de la RMDSz Nagykároly, recte UDM România Carei (cum scrie pe ștampilă) sunt niște oameni serioși, normali, responsabili sau sunt doar niște aljas koldusok?

Pentru niște rahaturi de condimente, apă minerală, Cola, Fanta, etc., în valoare totală de 296,60 era nevoie să fie intocmite 4 (patru) hârțoage, semnate și ștampilate de 3 (trei) ori de primașul ing. Eugen Kovács; o dată de Directorul Tehnic (este vorba cumva de semnătura distisului fost primaș timp de două mandate, de actualul city manager, de ing. Bekö Tamás); o dată de consilierul local din partea UDMR, domnul Leitner Robert; o dată de un șef de serviciu (semnătură indescifrabilă); o dată de șef serviciu contabilitate (a chiulit de la semnătură); o dată de doamna Ileana Poosz (nu-i cunosc funcția dar numele imi pare cunoscut, e nume de fost primar și nume de consiler local, ambii din partea RMDSz Nagykároly, recte UDMR România Carei); de 3 (trei) ori de achizitorul Pop Angela? Atâta risipă de timp și de energie pentru niște șervețele?

Trec peste coincidența ușor de constatat că un consiler local din partea UDMR și anume dl. Leitner Robert centrează, iar președintele UDMR Carei dă cu capul!
Trec peste faptul că un cârcotaș extrem de răuvoitor a tăiat de pe Referatul de necesitate tocmai esențialul: coșuri de răchită picnic, vodcă 0,5l, Premiat Riesling, șervețele, erös Pista….. 🙂
Păi tocmai șervetele să fie tăiate, adică subiectul invocat in adresa RMDSz Nagykároly din 13.05.2016. Ce blasfemie, gestul ar putea fi interpretat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii (președinte Csaba Ferenc ASZTALOS – o fi rudă cu Virgil Măgireanu?) și ca discriminare etnică.
Să-i fie rușine cârcotașului!

Nu pot trece insă cu vedera peste faptul că dl. Leitner Robert pe care-l știam din interviul pe care l-a acordat Careianului / 9 ore ago / ca pe un om serios, „de profesie technician dentar, lucrează pentru o firmă de import- export ca şi agent de vânzări” și care „Şi în următorii patru ani va susţine acele proiecte care ajută oraşul în dezvoltare”, a fost în stare să se umilească (în scris) ca un cerșetor oarecare pentru niște șervetele si pentru niște furculițe. Păi unde mai este mândria Dvs., dacă vă lăcomiți până si la o pomană de 300 de lei? Domnule Leitner, vă rog eu frumos, altădată să veniți direct la mine atunci când mai organizați câte un majális. Am eu acasă toate condimentele solicitate de dvs și promit să vi le dau gratis. Sau, dacă n-o să vă convină condimentele pe car vi le ofer eu (este drept, n-am auzit de Erös Pista) promit sá vă donez, pe onoarea mea, suma de 300 lei, ca să puteți să le cumpărați, cu mânuța dvs, de la orice Kaufland careian doriți dvs!

Dar, vă rog eu din suflet, nu mai deranjați și nu mai puneți la treabă atâta lume bună, atâția urmași de grófi careieni, pentru niște nenorocite de condimente, fiindcă este chiar păcat. Mai gândiți vă rog frumos și logic câte o dată, nu numai politic, partinic, udemeristic. De acord cumva, leg tisztelteb uram?

de parinte la 2 iunie 2016 - 20:33

Aveti perfecta dreptae in legatura cu cheltuielie primariei doar pentru cercul lor de prieteni.De cate ori a fost refuzat antrenorul copilului meu, de la tenis?Doar promisiuni au fost, si vor fi si in continuare,iar alte sporturi(karate si fotbal)nu au nici un fel de probleme.

de careian la 2 iunie 2016 - 21:15

si copii de la atletism merg pe banii parintilor si la fel si la tenis de masa! numai pentru activitatile de la udmr se dau bani de la primariei!

de parinte la 3 iunie 2016 - 12:37

Domnilor!Copiii de la atletism merg pe banii parintilor doar la cupe si memoriale.La atletism este scoala sportiva,unde invatamantul aloca bani pentru deplasari la campionate nationale si zonale.Dar la tenis de masa,incepand de la meciuri amicale,cupe,memoriale,nationale si competitii internationale(Budapesta,Linz,Zagreb,Bratislava,Praga),echipament,antrenorul face rost de sponsorizari(cand poate),iar diferenta,sau suma totala este suportata de parinti.

de olga la 4 iunie 2016 - 12:29

pe la dankou strada au umblat cei de la cirkul din oras de pe somes sa faca liste cu cine intra pe liber.
o masina verde aduna numele

Lasati un comentariu