Careienii nu au fost interesați de piesa trupei din Budapesta, Tizennyolc

• publicat la: 28 aprilie 2022
Careienii nu au fost interesați de piesa trupei din Budapesta,  Tizennyolc

Aseară a avut loc la Teatrul Municipal Carei piesa de teatru ,,18,, cu tente revizioniste, a trupei din Budapesta, Udvari Kamara Szinhaz. Intrarea a fost la liber după ce cu o oră înainte se vânduseră 6 bilete. Cei 24 de spectatori prezenți denotă faptul că nu prezintă interes pentru publicul careian o piesă de teatru ce se vrea nostalgică după perioada  în care statul ungar stăpânea teritoriile altor popoare.

Careienii vor  locuri de muncă bine plătite, condiții decente în oraș și un trai liniștit, fără discriminări între naționalități. Recomandăm guvernului ungar și reprezentanților instituțiilor județene susținătoare a astfel de manifestări cu tentă revizionistă să revină cu picioarele pe pământ și să încerce să se ancoreze  în realitate. Sau ar trebui ca și România să își revendice teritoriile locuite de înaintași, păstorii daci, ale căror urme se descoperă pe teritoriul Ungariei de câte ori se mai construiește  o porțiune de autostradă sau alte clădiri?

Conducerea Casei de Cultură a informat doar despre secvențele ,,romantice,, ale piesei, ignorând faptul că oricine are acces la informație dacă are internet funcțional.

Încercările de inducere în eroare a publicului cititor  nu fac cinste conducerii Casei de  Cultură Carei, director Szucs Joszef. În prezentarea piesei se spune clar că poporul ungar deplânge  pierderea de teritorii în 1918 atunci când popoarele subjugate și-au revendicat drepturile și teritoriile lor de drept.  Anunțul spectacolului nu apare nici măcar pe pagina oficială a Casei de Cultură Carei.

Spectacolul a fost susținut de Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Satu Mare, Centrul Cultural Zamfirescu din Satu Mare, Centrul Cultural Carei, guvernul ungar, Biserica romano-catolică, Filarmonica de stat Dinu Lipatti Satu Mare, secția maghiară de la Teatrul de Nord.

Consiliul Județean și Primăria Satu Mare, Filarmonica de stat Dinu Lipatti și Centrul Cultural G.M.Zamfirescu alături de guvernul ungar sprijină piesă de teatru la Carei cu tematică revizionistă

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu