Documente false descoperite la controlul de frontieră

• publicat la: 6 iunie 2022
Documente false descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat la controlul de frontieră un bistriţean care, pentru a intra în ţară, a prezentat un permis de conducere fals.

Azi-noapte, în jurul orei 03.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în România, un bărbat, cetățean român, în vârstă de 35 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, la solicitarea lucrătorilor noștri, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor italiene.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Ulterior, bărbatul a declarat că şi-a procurat permisul de conducere pe când era în Germania, contra sumei de 650 de euro.

În acest caz, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

  • Urmărit general pentru tâlhărie, depistat în PTF Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat pe sensul de intrare în România un cetățean român, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Ieri, 05 iunie a.c., în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean român, în vârstă 24 de ani, din judeţul Cluj.

În urma efectuării formalităților la frontieră, s-a constatat faptul că acesta este urmărit general, pe numele lui fiind emis, de către Judecătoria Dej, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani şi 7 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Bărbatul a fost preluat de către un echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Certificat de înmatriculare fals depistat la controlul de frontieră

Un cetăţean german este cercetat de către poliţiştii de frontieră după ce a prezentat la control, un certificat de înmatriculare fals  pentru maşina pe care o conducea.

Duminică, 05 iunie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un cetăţean german, în vârstă de 49 de ani. Acesta conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Ucraina. Cu ocazia formalităţilor de control, la verificări, colegii noştri au constatat că certificatul de înmatriculare al maşinii nu este unul autentic.

Drept urmare, nu s-a permis continuarea călătoriei decât după ce conducătorul auto a ales transportarea autoturismului la destinaţie pe un trailer. Bărbatul a declarat că nu ştia nimic despre neregulile constatate în documente, fiindcă o firmă s-a ocupat de activitatea de înmatriculare a maşinii.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

 

Lasati un comentariu