Final de BAC pentru cei care au studiat în limba română

• publicat la: 22 iunie 2022
Final de BAC pentru cei care au studiat în limba română

Final de Bacalaureat pentru elevii care au studiat în clasele cu predare în limba română. La Liceul Teoretic Carei a fost singurul centru de examinare din zonă. Candidații au ieșit cu zâmbetul pe buze, semn că au știut bine subiectele de la această probă. Majoritatea vor să se înscrie la unități de învățământ superior. Mai mulți absolvenți de la Liceul Teoretic vor opta pentru Academia de Poliție sau Facultatea de Drept. Îmbucurător este faptul că își doresc  să revină acasă după terminarea studiilor.

La probă scrisă E.c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 au fost prezenți 1713 candidați din totalul de 1740 de elevi înscriși.

 Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 23 iunie.

Examenul este organizat în 6 centre.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data  de 27 iunie (până la ora 12:00).

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

Lasati un comentariu