Guvernul Ciucă protejează multinaționalele. Mărește taxele și impozitele pentru fumători, pariori, antreprenori locali

• publicat la: 28 iunie 2022
Guvernul Ciucă protejează multinaționalele. Mărește taxele și impozitele pentru fumători, pariori, antreprenori locali

Din 2023, Guvernul Nicolae Ciucă, adică alianța PSD + PNL + UDMR, își va asuma majorarea unor taxe și impozite. O măsură care nu vizează companiile-mamut, cu cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, scrie RomâniaTV.

Companiile-mamut, ferite de impozitarea cu 1%

Nicolae Ciucă a lăsat de înțeles că taxa de solidaritate nu a fost introdusă pentru că România „are nevoie de investiții” în continuare, din partea marilor companii.

„Avem nevoie în situaţia economică în care ne găsim, cu toate efectele şi tot ce înseamnă impact pe viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, ţinând de cont de faptul că există această oportunitate ca o serie întreagă de afaceri să se relocheze şi ţinând cont de faptul că pentru a putea să menţinem o economie stabilă şi echilibrată, avem nevoie de investiţii.

Nu cred că este momentul în momentul de faţă să venim cu taxe şi impozite noi care tocmai să se îndrepte împotriva dorinţei de a investi şi de a continua să asigurăm baza necesară echilibrului economic”, a punctat premierul.

IMM-urile, pasionații jocurilor de noroc, consumatorii sucurilor acidulate vor fi primii vizați e măsurile Guvernului, care ar putea produce o nouă creștere în lanț a prețurilor, dar și evaziune fiscală.

Lasati un comentariu