Pomenirea eroilor în satul Horea. VIDEO

• publicat la: 5 iunie 2022
Pomenirea eroilor în satul Horea. VIDEO

Asociația Urmașii lui Horea și Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 au organizat astăzi, 5 iunie 2022, un moment comemorativ la monumentul eroilor care au luptat pentru apărarea patriei și la bustul lui Horea, Rex Daciae.

Imnul de stat a răsunat în satul Horea, de pe granița de nord-vest a României, un sat de moți urmași ai martirilor Horea, Cloșca și Crișan.

A fost săvârșit un parastas de pomenire a eroilor satului și neamului românesc  de către prea cucernicii părinți Lucian și Octavian după care au fost depuse coroane de flori. Au fost prezenți și membrii ai Societății Avram Iancu filiala Carei și ai ASTRA, Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei.

Au rostit alocuțiuni preoții prezenți , Nelu Mateș, președintele Asociației Urmașii lui Horea, Daniela Ciută, președinte al Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940, Victor Micle, președinte al Societății Avram Iancu filiala Carei.






Potrivit tradiției, cei mai vârstnici români expulzați în 1940 au fost premiați. În acest an au primit Diplome Ioana Mateș și Floare Secan.

Cântecele patriotice au răsunat pe tot parcursul manifestării. O agapă frățească a încheiat momentul de cinstire al înaintașilor.

GALERIE FOTO

Pân-o fost Horea-mpărat,

Domnii nu s-au desculțat,

Nici în pat nu s-au culcat,

Nici la masă n-au mâncat.

…Nu uitați aceasta, dreaptă ne e brazda.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu