Proba scrisă la Limba Maternă din cadrul Evaluării Naționale

• publicat la: 17 iunie 2022
Proba scrisă la Limba Maternă din cadrul Evaluării Naționale

Vineri, 17 iunie 2022, s-a desfășurat proba scrisă la Limba maternă.

La nivelul județului Satu Mare sunt înscriși 831 de elevi, dintre aceștia s-au prezentat 724 de elevi, după cum urmează:

  • 647 de elevi s-au prezentat la proba scrisă de Limba maghiară maternă;
  • 77 de elevi s-au prezentat la proba scrisă  de Limba germană maternă.

Examenul s-a desfășurat în 15 de centre de examen, iar probele au început în jurul orei 9:00, când candidații au primit broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2022, candidații au primit subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Au beneficiat de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor unor proceduri specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Subiectele și baremele vor fi publicate la ora 15 pe

http://subiecte.edu.ro/2021/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme/

 

 

 

Lasati un comentariu