Cartierul Republicii din Carei, locul de joacă îngrădit de proprietar și deturnarea de obiective finanțate prin POR

• publicat la: 26 iulie 2022
Cartierul Republicii din Carei, locul de joacă îngrădit de proprietar și deturnarea de obiective finanțate prin POR

Așa arată singurul loc de joacă din cartierul Republicii din Carei. Spațiul a fost retrocedat și acum este îngrădit cu un gard robust. V-ați lăsa copilul într-un astfel de loc de joacă situat la capătul  garajelor?

Cartierul Republicii din municipiul Carei a rămas încremenit în ghearele vremurilor trecute. Primăria municipiului Carei nu a investit nimic în întreținerea infrastructurii sau a unui loc  de joacă. Dimpotrivă.  Primăria municipiului Carei s-a folosit de numele cartierului pentru a obține fonduri în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” și a le aloca pentru parcul de lângă biserica romano-catolică Calasantius.

Titlul proiectului a fost CREŞTEREA CALITĂŢII VIEŢII PRIN MODERNIZAREA SPAŢIILOR VERZI ŞI DEZVOLTAREA ILUMINATULUI PUBLIC ÎN CARTIERELE MIHAI VITEAZU I, MIHAI VITEAZU II ŞI REPUBLICII DIN MUNICIPIUL CAREI.

Obiective specifice:
1. Crearea premiselor privitoare la creşterea calităţii vieţii prin intervenţii de modernizare a spaţiilor verzi din cartiererele de locuit Mihai Viteazu I, Mihai Viteazu II şi Republicii din municipiul Carei pe termen scurt.

În aceste cartiere de locuinţe spaţiile verzi sunt distruse, chiar neutilizabile din cauza modului curent de depozitare a deşeurilor sau a construcţiilor improvizate.
De aceea administraţia publică locală doreşte amenajarea de locuri pentru recreere şi petrecere a timpului liber în interiorul cartierelor Mihai Viteazu I şi Mihai Viteazu II, iar pentru cartierul Republicii, deoarece nu există posibilitatea creării unui parc în interiorul său, se va aronda ca spaţiu verde aparţinător Parcului Kosuth, situat în vecinătatea cartierului. Date despre proiect,  aici,    .

Și uite așa s-a terminat cu realizarea unui loc de joacă în cartierul Republicii. Să nu credeți că s-a renunțat la vreo afacere. Terenul unde este acum locul de joacă s-a retrocedat, a fost cumpărat ,,de cine trebuie,, și poate că în viitor primăria îl va ,,răscumpăra,,.

Detaliile oferite în articolele de mai jos sunt mai mult decât relevante.

Pensionarul care reabilitează locul de joacă din cartierul Republicii și detaliile despre proprietarii terenului

Cartierul Republicii din Carei. Aşa arată locuri de joacă după recepţia Proiectului cu fonduri europene pentru Creşterea calităţii vieţii

Primăria Carei nu dă doi bani pe spațiul de joacă din Republicii și nici pe spațiile verzi

Mai aparține domeniului public cartierul Republicii din Carei?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu