Concertul fanfarelor din Foieni, Cămin și Căpleni

• publicat la: 4 iulie 2022
Concertul fanfarelor din Foieni, Cămin și Căpleni

Fanfarele din cele 3 comune maghiare din zona Carei au susținut un program în cursul zilei de sâmbătă.

,,Sâmbătă, 2 iulie 2022 , în Parcul Castelului Karolyi din Carei, a avut loc prima ediție a Reuniunii Fanfarelor organizată la Carei, la care au participat: Fanfara din Căpleni, Kalmander Harmony și Fanfara de tineret a asociației PRO BLASMUSIK.

Prima fanfară care a evoluat în fața publicului a fost Fanfara de tineret a asociației PRO BLASMUSIK, condusă de Helmut Schuller. Peste 40 de tineri, care au prezentat un program extrem de exigent și pe placul auditoriului. Entuziasmul instrumentiștilor și elanul dirijorului acestora au fost răsplătite cu aplauze îndelungi.

A urmat fanfara Kalmander Harmony din Cămin, condusă de Tempfli Szilárd, înființată în 2004 și alcătuită din 15 membri. Repertoriul lor a fost unul bogat, alcătuit din marșuri, polcă și valsuri, într-o excelentă armonie, fanfara dând dovadă de o maturitate muzicală exemplară.

Cea de a treia fanfară din program a fost Fanfara din Căpleni, având ca dirijor pe Mancz Roland și conducător pe Póosz Attila. Aceata a luat ființă în 1903, inițial pentru a deservi serviciile religioase ale bisericii din localitate. Mai apoi, ansamblul a devenit unul de sine stătător, în ultimii aproape 120 de ani participând la numeroase festivaluri, concursuri și reuniuni de fanfare.

Programul prezentat a fost unul extrem de variat, cuprinzând atât piese clasice scrise pentru fanfare, cât și prelucrări din muzica disco și latino, precum Rivers of Babylon – Boney M sau Coco Jambo din repertoriul celor de la Mr. President, toate fiind extrem de apreciate de întreg publicul.

Reuniunea Fanfarelor s-a încheiat cu un moment deosebit, în final toți cei 85 de instrumentiști prezenți la eveniment au interpretat în comun o selecție din piese cunoscute de muzică de promenadă.

Tot sâmbătă, în cadrul aceluiași eveniment, între orele 14.00-16.00 la Castelul Károlyi, a avut loc o expoziție de instrumente de suflat, din colecția personală a membrilor Asociației Pro Blasmusik și a domnului Czier Zsolt.

Organizatorii evenimentului, Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei și Asociația Pro Blasmusik, aduc mulțumire Cantinei Sociale, Centrului de promovare a turismului cultural și Asociației Equus pentru colaborare, precum și tuturor celor prezenți pentru susținere.

Prezentatorii manifestării au fost Bogdan Georgescu și Szűcs József,,.

Lasati un comentariu