Lansarea videoclipului de promovare turistică a Careiului. VIDEO

• publicat la: 26 iulie 2022
Lansarea videoclipului de promovare turistică a Careiului. VIDEO

Astăzi a fost lansat la castel clipul oficial de promovare a orașului Carei. Au fost prezenți primarul Kovacs Eugen și finul său, părintele protopop Buzura, angajați din Primăria Carei și de la instituțiile din subordine dar și careieni.

Adrian Ștefănuți, coordonatorul Visit Carei a făcut o prezentare succintă a etapelor acestui proiect de punere în valoare a capacităților turistice locale după care a oferit microfonul celor care au dorit să intervină: primarul Kovacs, Dragoș Georgescu, director al Centrului de promovare a turismului cultural „Gróf Károlyi” și Bernard Nagy, regizorul videoclipului de promovare.


.

.

După urmărirea videoclipului, primarul a dorit să mai aibă o intervenție, una în limba română și una în limba maghiară dar cele două alocuțiuni nu au fost aceleași. Adică în limba maghiară a oferit alte informații decât în limba română, așa cum procedează de obicei, de altfel.

Am aflat cu stupoare că la Carei 70% din populație sunt șvabi dar ei sunt maghiarizați. Este afirmația făcută în limba maghiară de primar. Tot el a spus că scumpirile și problemele legate de căldură ar trebui să fie preocupările tinerilor din ziua de azi și nu cele legate de cunoașterea istoriei. Exprimarea a fost, evident, pe măsura competențelor sale.


.

Înainte de final am sugerat realizatorilor clipului de prezentare să aibă în vedere și o redare în limbile română, maghiară și germană, nu doar în engleză, pentru că majoritatea turiștilor sosiți la Carei vin din România, Ungaria  și Germania.

Clipul se poate urmări pe pagina visitcarei.ro sau pe youtube.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu