Lansare de carte la Carei. „Spre Nord prin Nord-Vest”, autor Victor Mihalca

• publicat la: 7 iunie 2021
Lansare de carte la Carei. „Spre Nord prin Nord-Vest”, autor Victor Mihalca

Marți, 8 iunie 2021, începând cu ora 17.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc lansarea volumului „Spre Nord prin Nord-Vest”, al autorului Victor Mihalca și expoziția de fotografie artistică și de turism, a aceluiași autor.

Fotografiile vor fi expuse în galeria de arte de la etajul Castelului Károlyi.

Victor Mihai Mihalca s-a născut în 1942 la Târgoviște. A absolvit Facultatea de Geografie-Fizică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 1965. A absolvit un masterat în ziaristică în 1972. Datorită activității profesionale, s-a mutat în județul Maramureș, unde a lucrat la Exploatarea minieră Cavnic, în calitate de geolog subteran, mai apoi ca meteorolog în cadrul Comitetului de Stat al Apelor Cluj, a devenit ulterior corespondent teritorial pe zona Maramureș, Satu Mare, Sălaj(redactor – operator) la Televiziunea Română. În perioada 1990 – 2006 a înființat și condus redacția primului post de televiziune local prin cablu din România CANAL 7 Baia Mare.

A fondat o firmă de promovare turistică și o editură unde a publicat, în calitate de autor, ghiduri turistice (19 până în 2021) ale Transilvaniei de Nord -Vest, hărți și materiale de promovare turistică. A înființat și dezvoltat un site de promovare turistică GHID-TURISTIC-INFO.RO, în limbile: română, engleză, germană, franceză și maghiară.

Începând cu 2005 practică fotografia de artă și de turism.

A expus în diverse saloane și expoziții naționale și internaționale. Are lucrări în colecții particulare și muzeale din România, S.U.A., Canada, Japonia și Israel.

Lasati un comentariu