Seară de folclor în deschiderea Carei Fest 2022

• publicat la: 26 iulie 2022
Seară de folclor în deschiderea Carei Fest 2022

Carei Fest 2022 debutează vineri, 29 iulie 2022, de la ora 18,00 cu o expoziție  de fotografii cu porturi populare internaționale, Geofolk, ce apaține unui fotograf din Odorheiul Secuiesc.

Un fotograf din Odorheiul Secuiesc prezintă expoziția Geofolk la Carei Fest 2022

De la ora 19,00 va începe seara de folclor românesc, avându-l ca invitat special pe Ionuț Fulea, singurul solist invitat dinafara județului.

 Folclor românesc: Ceatăra 20 de ani  Participă: Ansamblurile Ceatăra (Carei), Armenișana (Caraș Severin), Flori de măr (Botoșani), Ansamblul Vasile Lucaciu (Lucăceni), Vlăstarii Codrului (Carei), Ana Glib, Mădălina Someșan, Florin Borobei, Andreea Abrudean, Claudia Silaghi, Angelica Vidican, Ionela Vidican, Denisa Vasile, Roxana Farcău, Ana Holdiș Pop, Radu Ciordaș. Invitat special: Ionuț Fulea.

Ziua de sâmbătă, 30 iulie 2022,  este rezervată pentru folclorul maghiar și german. Ora de începere a programului este 19,30.

  • Folclor maghiar și german: Ansamblul Frölich (Foieni), Ansamblul Ährekranz (Petrești), Ansamblul Rekettye (Carei), Fanfara din Căpleni, Maier Cseperke din Ungaria acompaniată de Fekete Krisztina și formația sa

Discriminarea este o constantă la Carei, orice formație din Ungaria având ușa deschisă la Primărie  în timp ce formațiile românești din Chișinău sunt refuzate.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu