Limba oficială a României călcată în picioare la Carei tocmai de către Primărie. Eveniment comun cu ministerul Agriculturii din Ungaria

• publicat la: 6 august 2022
Limba oficială a României călcată în picioare la Carei tocmai de către Primărie. Eveniment comun cu ministerul Agriculturii din Ungaria

Administrația Kovacs-Keizer a angrenat Primăria Carei într-un eveniment  internațional, împreună cu ministerul Agriculturii din Ungaria, ce se desfășoară pe domeniu public românesc dar nu respectă caracterul oficial al limbii române și folosește denumiri din perioada  de ocupație. Primăria Carei NU A FĂCUT public acest eveniment la care este organizator. Atragem atenția cuplului Kovacs- Keizer că banii din bugetul local sunt ai careienilor și nu ai lor așa că sunt obligați să dea socoteală careienilor și să anunțe public orice eveniment organizat.

Ministerul Agriculturii din Ungaria împreună cu Primăria Carei și asociații de fermieri constituite pe criteriul etnic au amenajat pe o parcelă din Parcul Dendrologic Carei un ansamblu de căsuțe pentru un eveniment cu temă viticolă. Organizatorii amintiți mai sus s-au folosit de Carei Fest 2022 pentru a beneficia de flux de vizitatori.

Căsuțele beneficiază de curent electric dar mai ales de amplasare pe spațiul verde din Parcul Dendrologic. Bonus: până și mașinile grofilor sunt parcate pe spațiul verde din Parcul Dendrologic, printre magnolii,  că doar le scade stima de sine dacă vin pe jos din parcarea din fața parcului.

Primăria Carei face  parte din grupul de organizatori și NU RESPECTĂ caracterul oficial al limbii române deși este o organizație guvernamentală din România!

Evenimentul Crama Comorilor din Carei face parte dintr-o serie de evenimente, ale cărei antecedente au avut loc la Miecurea Ciuc, sub numele de Borszereda. Intrarea este de 50 de lei din care se asigură participarea la degustări de vinuri.

https://maszol.ro/belfold/Partiumi-Kincses-Pince-Nagykarolyban?fbclid=IwAR2GAhlsYdjnZO-AOZ4rCIMgXaFo1ZU0lODc6YcU8BtD_z-K__6AqsmDgT4

În urmă cu o săptămână, la lansarea clipului de prezentare a Careiului, primarul evazionist Kovacs recomanda ignorarea trecutului, a paginilor negre de istorie și preocuparea doar pentru scumpirile ce bat la ușă. Dar la evenimentul la care este organizator apar denumiri din perioada istorică neagră pentru români. Adică joacă din nou la două capete.

La deschidere au rostit alocuțiuni Kovács Szabolcs, liderul Rețelei Fermierilor din Partium ( o denumire de regiune care nu mai există așa cum nu există nici ținut secuiesc), Magyar Lóránd, parlamentar sătmărean, controversatul Barabási Antal Szabolcs, secretar de stat în ministerul Agriculturii, dr. Ökrös Oszkár, secretar de stat în ministerul Agriculturii din Ungaria.

Nu a lipsit  primarul evazionist Kovacs, alături de consilieri UDMR care nu participă niciodată la manifestările românești din oraș. Niciunul nu a fost deranjat de mașinile parcate pe spațiile verzi din incinta Parcului Dendrologic.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu