Frig în școli și grădinițe la Carei. Primarul pasează responsabilitatea directorilor

• publicat la: 22 septembrie 2022
Frig în școli și grădinițe la Carei. Primarul pasează responsabilitatea directorilor

Ieri, 21 septembrie 2022, a avut loc la sediul Primăriei Carei o ședință cu toți directorii de școli și grădinițe dar nu numai.

Grupul de redactori angajați pe diferite posturi la Primăria Carei a avut nevoie de mai mult de 24 de ore pentru a redacta un comunicat despre deciziile adoptate ca urmare a creșterii valorilor facturilor la consumul de curent electric și gaze așa că abia astăzi au  fost  postate informații pe pagina Primăriei Carei.

La nivelul instituțiilor de învățământ, s-a luat decizia ca directorii să fie cei care să hotărască când se va porni încălzirea. ”La unitățile de învățământ, directorii vor fi cei care vor lua decizia în privința pornirii încălzirii. Le-am cerut doar să fie responsabili în privința acestei decizii și să procedeze la fel cum ar face acasă la ei. Doar ultima tură de facturi pentru încălzirea în instituțiile de învățământ din Carei din sezonul rece precedent a totalizat suma de un milion de lei. Vă dați seama cât va costa încălzirea lor în acest an”, a arătat primarul Kovacs, luat din nou pe nepregătite pentru situația actuală. Oare la primar acasă câte grade sunt?

La unitățile școlare s-a spălat pe mâini în ce privește asigurarea gradului necesar de încălzire pe timp de iarnă și a delegat directorii ca factori de decizie.

În timp ce viceprimarul pensionar Keizer semna la Satu Mare pentru schimbări de nume la clubul sportiv sătmărean, la Carei se dezbăteau problemele asigurării încălzirii pe timp de iarnă a spațiilor  în care își desfășoară activitatea personalul angajat din instituțiile subordonate.

Conducerea Primăriei Carei ia în calcul diverse soluții pentru reducerea și eficientizarea consumului de energie. ”Deși a venit frigul, la nivelul Primăriei și al instituțiilor subordonate nu a fost pornită încălzirea. O vom porni abia atunci când temperaturile vor scădea și mai mult. Pentru reducerea și eficientizarea consumului am analizat mai multe variante. Am luat în calcul inclusiv varianta regrupării birourilor și a închiderii spațiilor care vor rămâne nefolosite, atât în Primărie cât și în instituțiile subordonate”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.
Tot în vederea reducerii consumului de energie, Primăria Carei va lua măsuri în vederea sincronizării noului sistem de iluminat public stradal, în curs de reabilitare și extindere printr-un proiect din fonduri europene. Se analizează și varianta închiderii unei părți a corpurilor de iluminat existente în oraș, astfel încât să se asigure totuși o vizibilitate optimă.

La castel și la teatru, evenimentele vor fi grupate pentru a reduce consumul de energie. ”Le-am cerut celor de la castel și de la teatru să grupeze evenimentele culturale, pentru a face economie la încălzire. Doar pentru a menține temperatura constantă în castel și în teatru, ar costa în jur de 100.000 de lei în fiecare lună, conform unor calcule preliminare. Din păcate, bugetul local nu poate suporta asemenea de cheltuieli”, a adăugat primarul Kovacs care s-a mutat de peste un an de zile  în satul Urziceni Pădure, pe proprietatea fiului său.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu