Incendiu la Moftin. Eroii Zilei

• publicat la: 23 octombrie 2022
Incendiu la Moftin. Eroii Zilei
Astăzi, la ora 08.03, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la un incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Moftinu Mic.
La fața locului s-au deplasat 11 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță de prim ajutor SMURD B2 din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei.
Incendiul s-a propagat de la o anexă și nu au fost înregistrate victime.
.
.
Andrei, Ionuț și Ghiță, pompieri în cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, au ieșit dimineață din tura de serviciu și în drumul lor spre casă, în localitatea Moftin, au observat un nor de fum.
– ” Băieți hai să mergem să vedem ! „
Colegii noștri ajungând la locuința de unde ieșea fumul, au realizat că acoperișul casei ardea.
– ” Eu sun la 112, voi intrați să vedeți dacă nu e cineva în casă ! ” exclamă Andrei.
Ghiță și Ionuț au intrat în locuință și au scos două persoane din incendiu.
Persoanele dormeau și fără intervenția promptă a colegilor, deznodământul putea fi trist.
Ei au intervenit până la sosirea colegilor pentru limitarea propagării incendiului și au sprijinit forțele de intervenție în lichidarea acestuia. Doar după finalizarea intervenției aceștia și-au reluat drumul către familiile lor.
” Noi am făcut un lucru normal și cu siguranță oricine ar fi intervenit ca și noi” au relatat la unison cei trei colegi.
Noi, colectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, suntem onorați că am primit șansa de a fi colegi cu voi, suntem mândri și vă mulțumim în primul rând pentru modestia de care dați dovadă.
” Unele medalii se agață de suflet nu pe haină”
Eroii de la Moftin sunt:
Plt.maj. Ghic Ionuț
Sg.maj. Lung Andrei
Soldat Corondan Gheorghe
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu