Peste 1 miliard de lei pentru drum expres din Satu Mare către granița cu Ungaria. Drumurile groazei din județ și cele către alte regiuni mai așteaptă

• publicat la: 30 noiembrie 2022
Peste 1 miliard de lei pentru drum expres din Satu Mare către granița cu Ungaria. Drumurile groazei din județ și cele către alte regiuni mai așteaptă

Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Graniţa Româno- Ungară – Drum Expres M49 Ungaria). Nimic pentru drumurile groazei din județul Satu Mare sau pentru drumuri expres de legătură între toate regiunile României. Pentru guvern e mai importantă legătura cu Ungaria.

Drumul Groazei sau drumul județean 195C

Drum de coșmar spre Hotoan ignorat de ani de zile de Consiliul Județean Satu Mare

Executivul a aprobat următorii indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiții Drum Expres Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Graniţa Româno- Ungară – Drum Expres M49 Ungaria): lungime drum expres de 10,831 km; lățime platformă drum expres 21,50 m; lungime drum de legătură 4,031 km; 2 noduri rutiere; 4 pasaje; 1 Centru de Întreținere și Coordonare; 2 Spații de servicii tip S3; lucrări de consolidare; lucrări hidrotehnice; lucrări de protecția mediului.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, se ridică la 1,087 miliarde lei, iar durata de execuție este de 24 de luni.

Finanțarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 și Programului Operațional Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Realizarea drumului expres va constitui o nouă legătură transfrontalieră Româno-Ungară, va conduce la creșterea volumului investițiilor atrase direct şi indirect, cuantificând şi beneficii economice de tipul: reducerea costului cu timpul de exploatare al vehiculelor; reducerea costului de operare al vehiculelor; reducerea costului accidentelor; reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului.

Lasati un comentariu