Drumul Groazei sau drumul județean 195C

• publicat la: 27 ianuarie 2021
Drumul Groazei sau drumul județean 195C

Satu Mare este județul care se poate mândri cu mai multe trasee ce concurează pentru Drumul GROAZEI. Unul dintre acestea este și drumul care duce la Sânmiclăuș.

Pentru Sânmiclăuș nici firmele de taxi nu mai preiau comenzi. Angajații de la firmele multinaționale din județ trebuie să meargă cum pot până la Moftin și doar de acolo sunt preluați de autocarele ce transportă personalul. Oamenii sunt disperați. Ultima asfaltare a avut loc în 2006. Din Moftin până în sat sunt 8 km. Recent au fost asfaltați 500 m de la ferma de vaci de la ieșirea din Moftin spre satul Sânmiclăuș. Au mai rămas 7,5 km. Sătenii îl așteaptă pe președintele CJ, Pataki Csaba, pentru că , spun ei, și satul lor face parte din județul Satu Mare.

Nu mai au nici medic de familie. Pentru orice rețetă sau consultație trebuie să ajungă la Moftin. Sătenii ar putea să își valorifice produsele agricole din gospodărie dar nu au cum să ajungă la piața din Carei sau Satu Mare.

Drumul județean 195C arată ca în Evul Mediu. În timp ce proprietarii de autoturisme își plătesc impozitele datorate statului acesta  își bate joc de ei.

GALERIE FOTO

Buletin de Carei

Lasati un comentariu