Drum Expres Satu Mare – Oar

• publicat la: 9 iulie 2020
Drum Expres Satu Mare – Oar

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din subordinea Ministerului Transporturilor a  semnat contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno – Ungară – Drum Expres M49 Ungaria)”.

Drumul expres Satu Mare – Oar va face parte din viitoarea ”Autostradă a Nordului” ( Satu Mare – Baia Mare – Suceava).

Valoarea contractului este de 3.646.308,36 lei fără TVA iar  perioada de  execuție  a contractului de servicii este de 18 luni de la data de începere a contractului.

Traseul actual care asigură conexiunea între Satu Mare și granița Româno – Ungară, este reprezentat de DN 19A (Satu Mare – Petea).

Acest drum național are câte o bandă de circulație pe sens și un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului.

Acest proiect face parte din strategia de implementare la nivel național pentru Drumul Expres cu denumirea generică “Someș Expres”, cuprins în M.P.G.T și care realizează legătura între localitățile Baia Mare – Livada – Satu Mare – Petea.

 

 

Lasati un comentariu