Se poate! Au apărut produse cu etichete inscripționate corect pe rafturile marilor retaileri

• publicat la: 12 noiembrie 2022
Se poate! Au apărut produse cu etichete inscripționate corect pe rafturile marilor retaileri

Semnalam în cursul anului trecut că pe rafturile unui renumit retailer de la intrarea în Satu Mare dinspre Carei  tronau produse care nu erau erau inscripționate corespunzător și nu era respectat caracterul oficial al limbii române. Au existat chiar câteva voci care contestau cele semnalate de noi invocând tot felul de motive.

Vor banii românilor dar nu respectă limba oficială în județul Satu Mare

Autoritatea Națională a Protecției Consumatorilor a început să facă verificări la etichetele produselor și iată că pe rafturi, același produs neconform de anul trecut apare acum etichetat adecvat. Deci se poate…dacă se vrea. Limba oficială în România este limba română și trebuie respectată.

Mai există numeroase magazine de cartier care au produse etichetate neconform așa că Autoritatea Națională a Protecției Consumatorilor va trebui să ia măsuri și în cazul lor.

Una dintre principalele cerințe pe care trebuie să le întrunească informatiile de pe etichetele produselor este ca acestea să fie înscrise în limba română, indiferent de tara producătoare, fără a se exclude totodată prezentarea lor și în alte limbi.

2021

2022

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

 

 

Lasati un comentariu