Avem prim ministru doar pentru minorități? Români umiliți de guvernul PSD-PNL-UDMR

• publicat la: 18 decembrie 2022
Avem prim ministru doar pentru minorități? Români umiliți de guvernul PSD-PNL-UDMR

Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, primul ministru al României, Nicolae Ciucă, adresează  azi calde urări de sănătate, bucurie, pace și prosperitate întregii comunități evreiești și conducerii Federației Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic. Nicio urare și nicio compasiune adresată românilor din România care au fost  persecutați etnic în perioada 1940-1944. Niciodată. Mai mult, tot în luna decembrie a acestui an, guvernul condus de Nicolae Ciucă a continuat umilirea românilor  și a urmașilor românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944 și amână din nou plata indemnizațiilor pe Legea 154, indemnizații care se plătesc de ani de zile minoritarilor și urmașilor lor.

,,Hanuka reprezintă un moment de comuniune spirituală și vorbește lumii întregi despre curaj și rezistență, despre speranță și puterea credinței, despre valorile care unesc și creează punți între oameni.

Această sărbătoare a luminii, care aduce împreună familii și prieteni, este și un moment de reflecție cu privire la contribuția importantă pe care comunitatea evreiască, atât de greu încercată de-a lungul istoriei sale, a adus-o procesului de edificare și modernizare a statului, dar și parcursului european al României.

În această perioadă complicată, când pericole multiple amenință fundamentele democratice ale societății noastre, să ne dedicăm cultivării solidarității, coeziunii, dialogului, înțelegerii și conviețuirii pașnice, iar bucuria acestei sărbători să ne ghideze acțiunile viitoare.

Hag Hanuka Sameah! 

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României,,

Deci primul ministru știe să se comporte civilizat când vine vorba de minoritarii din România dar refuză cu obstinație să respecte românii care au avut de suferit datorită persecuției etnice în perioada 1940-1944.

An de an se amână plata indemnizațiilor urmașilor românilor în timp ce minoritarii sunt tratați mai ceva ca ouăle de Paște. Premierul Ciucă este plătit din banii poporului român și drept răsplată umilește tocmai românii, aplică tratament discriminatoriu la fel cum procedează conducerile exclusiv UDMR ale administrațiilor locale. În județul Satu Mare sunt depuse peste 2700 de dosare pentru obținerea indemnizațiilor ce sunt în plată pentru minoritari. În județul Constanța sunt peste 20 de mii de solicitări. Iar Guvernul României face cadou SUA 3 milioane de dolari pentru construirea  unui muzeu. Nu al suferințelor românilor aflați sub ocupația străină.

Buletin de Carei

comentarii

de JIPA Paula la 18 decembrie 2022 - 18:17

Cum este posibil asa ceva??? TOTI SI AU PRIMIT INDEMNIZATIILE MAI PUTIN ROMANII DEPORTATI ! O EXPLICATIE VA ROG ! Ați prorogat pentru a patra oara Legea 154 / 2021 !cu toate ca este ilegal ,ați făcut o cu buna știința!

de Serban Felicia la 19 decembrie 2022 - 19:50

In Romania orice drept cuvenit majoritatii de etnie romana, se cuvine si tuturor minoritatilor etnice ! Cum este posibil ca in cazul Legii 154/2021, minoritatile etnice se bucura de drepturile prevazute in lege, dar romanii deportati in aceeasi perioada 1940-1945, nu ! Legea 154 a fost prorogata, doi ani consecutivi pentru romani, cand trebuia sa intre in vigoare. Este o discriminare si este ilegal !! Nu este acelasi guvern si parlament pentru toti cetatenii Romaniei ??

Lasati un comentariu