Municipiul Carei promovat la Târgul de Turism din Budapesta. Cu nostalgia după anul de ocupație 1940

• publicat la: 28 februarie 2023
Municipiul Carei promovat la Târgul de Turism din Budapesta. Cu nostalgia după anul de ocupație 1940

Municipiul Carei a fost promovat doar la Târgul internațional de turism de la Budapesta nu și la Târgul de Turism al României. Primarul evazionist Kovacs vrea doar turiști din Ungaria la Carei? Nu s-a făcut publică NICIO imagine cu stema oficială a municipiului Carei ci doar  imagini cu prezentarea nostalgiei după perioada de ocupație hortystă….,,1940, ujra magyar terulet,, adică ,,din nou pământ maghiar,,! Nu s-a făcut public niciun obiectiv românesc.

Consilierul UDMR Hago Nandor, director al Muzeului Carei, ține cu orice preț să iasă în evidență cu acțiunile sale de maghiarizare a numelui orașului Carei și cu prezentarea sa ca oraș maghiar.  La cea de-a patruzeci și cincea ediție Târgului Internațional de Turism, desfășurat la centrul HUNGEXPO din Budapesta a  fost însoțit de bi…Zsolt.

Deplasarea a avut loc pe banii careienilor. Prezentarea muzeografului și consilierului UDMR Carei, Hago Nandor a scos  în evidență faptul că acesta este nostalgic după ocupația hortystă și că nu poate accepta că românii fac parte din istoria orașului. Nici măcar din greșeală nu a fost prezentat un obiectiv românesc, nu s-a făcut referire la faptul că în România minoritarii au parte de susținere în protejarea clădirilor așa cum de multe  ori românii nu au parte.

Hago Nandor a supus atenției publicului prezent la Budapesta un material despre Carei  în care  se specifică în dreptul anului 1940…,,ujra magyar terulet,, adică ,,din nou pământ maghiar,,!

În septembrie 1940, la instaurarea ocupației hortyste, românii din oraș au avut parte de atrocități greu de imaginat. De la bătăi la schingiuiri și ucideri rezervate celor care nu doreau să renunțe la identitatea lor românească nu a fost omis nimic. Încă mai trăiesc părinți ai noștri care au asistat la metodele hortystilor de maghiarizare forțată. Dorește consilierul UDMR Hago Nandor să reînvie astfel de vremuri?!…ujra?

În dreptul anului 1992 același consilier UDMR și muzeograf, Hago Nandor, specifică…,, din nou conducere maghiară a orașului,,.

Hago Nandor este consilierul UDMR care flutura la Budapesta un steag maghiar pe care era înscris numele orașului Carei în limba maghiară. Pe cine deservește de fapt Hago Nandor?

 

Muzeograful Hago Nandor se face că uită că garda de corp a grofilor, nobili maramureșeni trecuți la catolicism și maghiarizați, era formată exclusiv din haiduci români băștinași care aveau toate comenzile  în limba română.

Noi nu am uitat  nici faptul că în anul 1907 castelul Karolyi din Carei a fost preluat de statul maghiar în contul datoriilor uriașe acumulate de grofi la cazinouri, fapt cunoscut cu siguranță de către Hago Nandor dar bine ascuns. Este motivul pentru care castelul nu a putut fi revendicat. Atragem atentia consilierului Hago și susținătorilor săi animați de sentimente antiromânești să nu ne desconsidere capacitățile de documentare.

Atragem atenția Primăriei Carei precum și Instituției Prefectului Satu Mare că astfel de acțiuni vădit ostile și segregaționiste, pe bani publici, duc la inițiere de conflicte. Avem nevoie de așa ceva? E chiar așa de greu de acceptat că se poate trăi în bună pace în comunități formate din români, maghiari, sași, romi sau slovaci?

Despre această prezentare a municipiului Carei a scris presa maghiară, cea a fiicei primarului Kovacs precum și consilierul și finul primarului evazionist evident în timpul programului de la primărie. Se dorește cumva revenirea la prigoana românilor în orașe din Transilvania pământ românesc?

 

Municipiul Carei nu a fost promovat la Târgul de Turism al României ci doar la Târgul de turism de la Budapesta. Conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei nu dorește turiști din România  la Carei?

Buletin de Carei

 

comentarii

de Kenterov la 5 martie 2023 - 13:06

Despre blocul unde a avut loc deflagrația nu a arătat poze???Nu a lăudat că evazionistul cu alți șmecheri au maturat tot sub covor,acum a scutit pe saracii oameni de impozite,dar nimeni nu a fost tras la răspundere,și nu va fi niciodată!!!Cu asta ar fi trebuit să laude!!!

Lasati un comentariu