Societatea românească reacționează: Mircea Vulcănescu suntem toți!

• publicat la: 14 februarie 2023
Societatea românească reacționează: Mircea Vulcănescu suntem toți!

Ne scot statuile românești din centrele localităților transilvane, pagini de istorie românescă și autori români din manuale, ne dărâmă crucile și ne umilesc urmașii celor expulzați în 1940 iar acum vor îngroparea  numelui Mircea Vulcănescu, martirizat în temnițele Aiudului.

Joi 16 februarie ora 12:30, va avea loc o ședință a Consiliului profesoral din cadrul Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, în care se cere de către Alexandru Florian de la institutul Ellie Wiesel, schimbarea denumirii unității de învățământ, pe motiv că actualul nume ar încălca legea 217/2015.

„Se pare că au făcut o obsesie pentru Mircea Vulcănescu, unul dintre spiritele cele mai blânde și omenoase ale elitei românești interbelice. Martirizat între zidurile Aiudului, el a spus murind, în 1949: „Să nu ne răzbunați!” Pe el nu se opresc nici astăzi a-l persecuta, post-mortem, cei care au făcut din memoria Holocaustului o sursă de afaceri și o fațadă care acoperă activitatea lor reală: subminarea memoriei Rezistenței anticomuniste.

Pe 28 decembrie am reușit, împreună, să oprim la Primăria Sectorului 2 luarea unei decizii de demolare a bustului lui Mircea Vulcănescu din București. Între timp, presiunile Institutului Elie Wiesel – sistate in noiembrie în urma protestului public care a reunit personalități precum Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Dan Puric, Maria Ploae, Marius Oprea, Nicolae Mărgineanu, Sorin Lavric, Lucia Hossu Longin, Marilena Rotaru, Eugen Mihăescu – au fost reluate și, cu complicitatea Primăriei Sector 4 (după unele surse și a Ministerului Educației), joi 16.02.2023, ora 12,30, Consiliul profesoral și cel de administrație al Liceului Tehnologic Mircea Vulcănescu se întrunesc, sub presiune politică, pentru a decide schimbarea denumirii liceului.

Spre deosebire de 2017, acum Primăria încearcă să facă treaba murdară cu mâinile profesorilor de la liceu. Ca și la Sectorul 2, vă chemăm să veniți Joi 16 februarie, la ora 12, în Șos. Vitan-Bârzești nr. 11, acolo unde Liceul Mircea Vulcănescu este exilat de ani de zile în niște module, la marginea orașului (clădirea liceului e evacuată pentru a fi consolidată, dar de ani de zile lucrările se amână; și acesta ar putea fi un mijloc de presiune și șantaj la adresa cadrelor didactice exasperate).

Am notificat Primăria Capitalei, Jandarmeria și Poliția pentru organizarea unei manifestații cu caracter cultural și memorial JOI 16.02.2023, ORA 12, la LICEUL MIRCEA VULCĂNESCU.

Ne vom ruga, vom evoca personalitatea marelui savant. Veniți fiecare cu un portret al lui Mircea Vulcănescu ori cu o carte din vasta lui operă, purtați cu voi lumânări sau candele aprinse.

Toți cei care aveți program flexibil sau profesii liberale, toți cei care vă puteți învoi 3 ore de la serviciu sau cursuri, veniți la această manifestație de cinstire a memoriei lui Mircea Vulcănescu. Ținuta să fie sobră, comportamentul civilizat, ireproșabil, în ton cu spiritul celui comemorat. Violența fizică și verbală este exclusă. Lupta noastră este una demnă, curată și întotdeauna legală. Căci cu noi este Dumnezeu” transmite presei Florin Dobrescu, Secretar al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

Lasati un comentariu