Atenție la borne! Președinta Ungariei vine la Carei la dezvelirea statuii unui politician maghiar în fața Primăriei

• publicat la: 16 martie 2023
Atenție la borne! Președinta Ungariei vine la Carei la dezvelirea statuii unui politician maghiar în fața Primăriei

Primarul evazionist Kovacs a participat azi la Teatrul Municipal la spectacolul dedicat zilei de 15 martie și a anunțat că președinta Ungariei, cea care vopsea bornele din România  în culorile steagului maghiar, va veni la Carei la dezvelirea statuii unui politician maghiar, Kolcsey Ferenc, în fața Primăriei Carei.

Remarcăm că primarul evazionist nu are rețineri în a merge la Teatrul Municipal atunci când sunt manifestări maghiare ci doar de Ziua Națională sau a Culturii Naționale. La fel și familia sa cu care se laudă că ar fi românească  doar că e de negăsit  la evenimentele românești.

Pentru un politician maghiar din perioada în care Careiul se afla sub ocupație maghiară, consilierii UDMR au aprobat amplasarea statuii dar pentru un catarg românesc în oraș românesc, Carei, nu se acordă aprobare. Și tot maghiarii se plâng că nu au drepturi în România.

Având în vedere că municipiul Carei este o localitate din România, ar fi de dorit să participe și președintele României pentru a  nu se repeta scenariul din 17 noiembrie 2017 când s-a dezvelit un grup statuar în centrul orașului doar cu steaguri maghiare.

Invităm românii din zona Carei să scoată steagurile românești la vedere pentru ca președinta Ungariei să nu creadă că suntem ,,sat fără câini,, și să se apuce cumva să vopsească ceva prin oraș în culorile steagului maghiar.

Poate că la Carei vor fi mai vigilente forțele de ordine și nu vor permite unui președinte de stat străin să batjocorească teritoriile românești.

Având în vedere că suntem într-o localitate din România, va trebui să asculte și Imnul de Stat iar primarul Kovacs să poarte eșarfa tricoloră chiar dacă Prefectura îi mai permite uneori derapaje legislative.

Proiectul pentru amplasarea statuii politicianului maghiar la Carei a fost inițiat de  un grup care NU EXISTĂ în Consiliul Local, adică UDMR-FDG, dar Prefectura Satu Mare a închis  ochii și de această dată la falsul din HCL 56/09.03.2022. Raportul de Specialitate nu a fost publicat alături de proiectul de hotărâre.

Din Consiliul Local Carei fac parte doar UDMR, PSD și PNL, nici poveste de vreo alianță UDMR-FDG, listele electorale fiind mai mult decât evidente. FDG nu are la Carei niciun consilier.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu