Carei, oraș românesc. Pentru maghiari se aprobă statui iar pentru personalitățile românești marcante se distrug morminte

• publicat la: 11 aprilie 2023
Carei, oraș românesc. Pentru maghiari se aprobă statui iar pentru personalitățile românești marcante se distrug morminte

Obrăznicie udemeristă! Primarul Kovacs vorbește despre multiculturalism exemplar la Carei, orașul unde se distrug mormintele personalităților românești, unde se interzice  pe domeniul public catarg cu drapel românesc și unde nu se aprobă statui și busturi pentru personalitățile românești altele decât amicii lui Ady Endre. Acum e voie cu steaguri românești?

Se pare că nu am scris degeaba despre ce se petrece la Carei sub conducerea exclusiv UDMR a orașului. Vizita președintei Ungariei la Carei din data de 12 aprilie ora 17,00 este făcută publică pe pagina Primăriei Carei. Nu și programul manifestărilor. La Carei s-au distrus mormintele din cimitirul central ale protopopilor George Marchiș și Romulus Marchiș, personalități românești marcante.

Primarul evazionist Kovacs a binevoit să publice câteva rânduri despre manifestările organizate în data de 12 aprilie 2023 la care a invitat președinta Ungariei.

 

Programul a fost tipărit exclusiv în limba maghiară iar detalii din program se chinuie să ne ofere primarul evazionist. Acesta are obrăznicia de a vorbi despre respectul pentru multiculturalitate în orașul în care personalităților marcante careiene George Marchiș și Romulus Marchiș li s-au distrus, la propriu, mormintele.

La Carei este închisă mai mereu intrarea în cimitrul central ce dă spre mormintele eroilor căzuți la Carei în octombrie 1944 pentru eliberarea orașului de sub ocupația hortystă. La Carei primarul evazionist consideră o provocare aprobarea unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public pe cheltuiala asociațiunii ASTRA și tot el are tupeul și obrăznicia de a vorbi despre multiculturalitate. Bustul lui Mihai Eminescu nu a fost aprobat timp de trei ani și nu în locul propus de asociațiunea ASTRA, în parcul central. Nici bustul primului ministru al României Ionel Brătianu nu este aprobat dar evazionistul Kovacs vorbește de multiculturalitate. Pentru politicienii din parlamentul maghiar se aprobă statui dar pentru cei români nu. Nici vorbă de discriminare, nu?

Kolcsey Ferenc nu a avut nicio tangență cu clădirea  în care acum se află primăria Carei ci cu sediul Prefecturii care se afla  în actual liceu Iuliu Maniu. Acolo ar fi trebuit postată statuia lui Kolcsey. Pentru că imnul Ungariei nu are  nimic  de-a face cu Primăria  unui oraș din România.

Incitările consilierului personal al primarului față de românii cu manifestări patriotice denotă doar sentimentele adevărate și intențiile primarului Kovacs.

Solicităm primarului evazionist să nu mai falsifice istoria locală și să nu mai discrimineze românii! Să pună pe clădirea de drept, adică clădirea Primăriei Carei, placa comemorativă cu numele delegaților careieni participanți la Marea Unire din 1918.

Stop maghiarizării municipiului Carei!

Buletin de Carei

La Carei nu au caracter public documentele de avizare a statuii unui politician maghiar. Instituțiile statului bagă capul între umeri în fața UDMR

 

Lasati un comentariu