Primarul evazionist Kovacs cerșește imagine de oraș multicultural dar susține financiar statui de politicieni maghiari și refuză pe locul de drept placa comemorativă cu numele delegaților careieni la Marea Unire

• publicat la: 12 aprilie 2023
Primarul evazionist Kovacs cerșește imagine de oraș multicultural dar susține financiar statui de politicieni maghiari și refuză pe locul de drept placa comemorativă cu numele delegaților careieni la Marea Unire

Primarul evazionist Kovacs, care a refuzat amplasarea plăcii comemorative cu numele delegaților careieni la Marea Unire pe clădirea Primăriei Carei,  revine cu o nouă invitație de participare la ceremonia de dezvelire a politicianului maghiar care a scris  imnul Ungariei în chiar fața Primăriei Carei. Românii sunt așteptați cu steaguri naționale pentru a face cunoscută președintei Ungariei țara în care se află.

Obrăznicia primarului evazionist nu are  nicio limită de când este susținut necondiționat de guvernanți. altfel cum s-ar explica faptul că refuză să facă publică documentația de avizare a acestei statui pe care apar inscripții cu Imnul Ungariei doar în limba maghiară și fără a fi incluse în proiectul supus aprobării din consiliul Local. Doar consilierii UDMR au votat pentru amplasarea acestei statui în fața primăriei cu care nu are  nicio tangență. Clădirea Prefecturii unde se spune că a lucrat o vreme se află în cu totul altă parte de oraș.

Evazionistul Kovacs dă de pământ cu istoria locală a românilor și are tupeul să vorbească de multiculturalitate.

Unde sunt portretele personalităților românești din Sala Festivă?!

De ce apar doar portrete de maghiari în orașul românesc Carei?!

Priviți ce neobrăzare are primarul Kovacs …tocmai el vorbește de multiculturalitate când el interzice până și un simplu catarg cu tricolor românesc pe domeniul public, pe cheltuiala asociațiunii ASTRA:

,,Invit careienii să participe în număr cât mai mare la ceremonia de dezvelire a statuii lui Kölcsey Ferenc, care va avea loc azi, de la ora 17.00, pe platoul din fața Primăriei Carei. Rugăm participanții să se prezinte puțin mai devreme din cauza verificărilor de securitate.

La acest eveniment de înaltă ținută va participa preşedintele Ungariei, Novák Katalin. Sunt convins că va fi o manifestare frumosă și că va rămâne o amintire de neuitat pentru comunitatea noastră.

Rog careienii să dea dovadă de calm și să nu răspundă la eventualele provocări. Careiul trebuie să rămână cu imaginea de oraș multietnic şi multicultural, în care românii, maghiarii, şvabii, romii şi alte naţionalităţi convieţuiesc paşnic, respectându-se reciproc.

Cu stimă,
Primar
Ing. Eugen Kovacs,,
.
.
Cât vă mai bateți joc  de românii din Carei, de istoria și pwersonalitățile culturale românești?
.
Daniela Ciută

Lasati un comentariu