Imobilele de  pe strada Francisc Pall din Carei sunt înregistrate pe altă stradă

• publicat la: 4 aprilie 2023
Imobilele de  pe strada Francisc Pall din Carei sunt înregistrate pe altă stradă

Imobilele de  pe strada Francisc Pall din Carei sunt înregistrate pe o cu totul altă stradă și anume pe strada Ignișului. Administrația Kovacs-Keizer e expertă în tot felul de șmecherii ce țin de numerotare case pe anumite străzi sau de ascundere a adreselor exacte atunci când se propun consilierilor locali anumite modificări din domeniul cadastral. Acesta e doar un alt exemplu al modului de lucru al conducerii exclusiv UDMR din Carei.

Francis Pall este  un renumit istoric născut la Carei, de talie europeană. Strada pe care s-a născut și unde are o placă memorială pe casa natală are o altă denumire pentru că primarul evazionist nu a dorit să procedeze la fel cum procedează în cazul etnicilor maghiari. Poate ca să nu deranjeze orgoliul unui consilier de-al său ce stă pe strada Albinelor, strada pe care s-a născut renumitul fiul al Careiului, Francisc Pall.

Francisc Pall, istoricul român careian și strada care îi poartă numele

Scrierea numelui său cu altă ortografie se datorează acţiunii de maghiarizare a etnicilor români, politică promovată de regimul austro-ungar mai ales după apariţia în 1907 a Legii lui Apponyi.

În municipiul Carei nu se poate achiziționa  niciun volum, nicio lucrare a istoricului român Francisc Pall.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu