Analfabetul funcțional de la cabinetul primarului UDMR Carei linșează mediatic toți politicienii care au solicitat avizele pentru statuia lui Kolcsey Ferenc

• publicat la: 14 mai 2023
Analfabetul funcțional de la cabinetul primarului UDMR Carei linșează mediatic toți politicienii care au solicitat avizele pentru statuia lui Kolcsey Ferenc

Analfabetul funcțional Szasz Lorand angajat de nănașul primar la cabinetul său din Primărie  și plătit din banii careienilor linșează mediatic toți politicienii care au solicitat documentația de avizare a grupului statuar din fața UAT Municipul Carei: deputatul liberal Adrian Cozma, deputatul PSD Daniel Ghiță, senatoarea Diana Șoșoacă, deputații AUR Dan Tanasă și Darius Pop.

Toți sunt considerați penibili de un analfabet funcțional care scrie agramat și care nu are nicio realizare pe plan profesional. Singura sa specializare este smulgerea buruienilor de pe domeniul public împreună cu fostul consilier de la primărie, actual primar UDMR în Căpleni.

Niciun cuvințel, nicio referire despre faptul că nu a fost asigurată traducerea în limba română a discursului președintei Ungariei la Carei. Nimic despre faptul că vicepremierul României nu a respectat limba oficială a țării. Nici despre faptul că pe clădirea Primăriei Carei nu există plăci oficiale ci doar unele negre.

La data de 12 aprilie 2023 s-a organizat de către Primărie și CJ Satu Mare, sub tutela președintei Ungariei, o ceremonie de dezvelire a unui grup statuar pentru care nu au existat toate avizele legale. Proiectul inițial, solicitat de consilierii UDMR, nu prevedea nicio inscripție  iar avizul Ministerului Culturii prin instituțiile subordonate prevedea aprobare fără soclu.

Primăria Carei precum și Direcția Județeană de Cultură au refuzat să dea curs solicitării redacției Buletin de Carei pentru documentele oficiale solicitate deși era vorba de o amplasare pe domeniul public.

Statuia politicianului maghiar a fost amplasată în fața unei clădiri cu care nu are nicio legătură, clădirea Prefecturii unde a lucrat câțiva ani este actuala clădire a Liceului Iuliu Maniu. Deformarea istoriei locale este o constantă a primarului evazionist Kovacs care a refuzat în 2018 amplasarea plăcii comemorative cu numele delegaților careieni participanți la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 pe clădirea unde a avut loc adunarea de alegere a lor, în fapt, actuala clădire a Primăriei Carei. Cu acordul tacit al Direcției Județene de Cultură, placa comemorativă a fost amplasată pe clădirea Liceului Iuliu Maniu, clădire cu care nu avea  nicio legătură adunarea de alegere a delegaților  la data de 28 noiembrie 1918.

În ce țară din lume se amplasează în fața unei primării un soclu cu imnul altei țări?

Daniela Ciută

Lasati un comentariu