Problema pășunii comunale din Ardud se tranșează la Prefectură. Cea a pășunii din Ianculești în instanță

• publicat la: 22 iunie 2023
Problema pășunii comunale din Ardud se tranșează la Prefectură. Cea a pășunii din Ianculești în instanță

Prefectul Radu Roca a susținut la sediul Prefecturii Satu Mare o conferință de presă având ca temă problemele din Ardud legate de contractele de atribuire a pășunilor din zonă. Fermierii afectați au solicitat intervenția prefectului.

”În urma sesizărilor primite din partea locuitorilor orașului Ardud în legătură cu problema pășunilor, am efectuat azi o deplasare la fața locului pentru a afla mai multe detalii atât de la reprezentanții fermierilor cât și din partea conducerii Primăriei. S-au constatat unele probleme apărute la nivel de primărie, respectiv la depășirea termenului legal de 30 de zile pentru trimiterea răspunsurilor la adrese. Nu au fost făcută la timp inventarierea animalelor și nici nu a fost stabilit gradul de încărcare a pășunilor.

Mă bucur că totuși s-a rezolvat problema agricultorilor și s-au depus cererile și centralizatoarele la APIA. Țin să evidențiez implicarea directorului APIA, care a sesizat inițial că actul emis de Primăria Ardud nu este corect. Săptămâna trecută agricultorii împreună cu Primăria Ardud au rezolvat problemele și s-a reușit depunerea cererile la APIA pentru obținerea subvențiilor”- prefect Radu Roca.

Nu la fel au decurs lucrurile în cadrul UAT Municipiul Carei unde cele 34 de hectare de pășune din satul Ianculești au fost date unui proprietar cu câteva vaci iar cei care dețin sute de oi au fost refuzați.

Unul dintre deținătorii de oi din Ianculești a apelat  la instanță  pentru ca pășunea să revină tuturor deținătorilor de animale din sat. Primăria Carei nu a afișat în sat niciun anunț privind concesionarea pășunii și nici actualul delegat sătesc nu a înștiințat localnicii.


.

.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu