Ziua Avocatului Român marcată la Prefectura Satu Mare alături de avocați din Ungaria

• publicat la: 26 iunie 2023
Ziua Avocatului Român marcată la Prefectura Satu Mare alături de avocați din Ungaria

Baroul Satu Mare a organizat azi în sala mare de ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare un eveniment dedicat ”Zilei Avocatului Român”.

Prefectul Radu Roca le-a adresat un cuvânt de bun venit invitaților.
”Sunt onorat ca în calitate de gazdă să particip la sărbătoarea dumeavoastră.
Avocații din România aniversează Ziua Avocatului Român, marcată anual la 24 iunie, urmare a instituirii acestei date în 1998, printr-o hotărâre a Congresului Avocaților, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.
Este un moment de promovare a valorilor profesiei dumneavoastră , de avocat şi a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.
E important ca fiecare beneficiar al serviciilor avocaților să își reamintească de această zi, pentru că nu este vorba doar despre avocat, ci pentru că astăzi este sărbătorit însuși dreptul fundamental la apărare.
Cu această ocazie, în calitate de prefect al județului Satu Mare țin să transmit întregului corp avocațial, urări de prosperitate și de eficiență în activitatea profesională.

Sper ca acest eveniment de astăzi să fie semnalul unei bune colaborări între Instituția Prefectului și Baroul Satu Mare și vă asigur că ușa biroului meu e mereu deschisă și că puteți apela la noi cu orice problemă întâmpinată,,.

Au răspuns invitației lansate de către președintele Baroului Satu Mare, Vlad Baculescu și prodecanului Liviu Mureșan, specialiști importanți din România și Ungaria. Au fost prezenți Dr. Tamas Halmos – decanul Baroului Nyiregyhaza, Dr. Gabot Toth – decanul Baroului din Budapesta, Cristian Tărău – decanul Baroului Sălaj, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marius Iancu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Ioana Meszaros.

Lasati un comentariu