Eduard Hellvig a demisionat din funcția de director SRI deoarece ,,mi-am atins obiectivele propuse,,

• publicat la: 3 iulie 2023
Eduard Hellvig a demisionat din funcția de director SRI deoarece ,,mi-am atins obiectivele propuse,,

Eduard Hellvig a anunţat, luni, că renunţă la funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. În mandatul său, SRI s-a reorganizat în format regional. 

S-a renunțat la organizarea judeţeană a unităţilor teritoriale, din 1 septembrie 2019,  înfiinţându-se 11 direcții regionale de informații (DRI) cu competențe legale pe zona mai multor județe. Orașe de pe graniță, în special cele din nord-vest, au rămas la cheremul altor servicii. Interesează pe cineva dintre parlamentari sau politicieni? Vrea proaspătul demisionar să se pregătească în tihnă pentru a candida la președinția României dacă tot expiră mandatele  lui Werner-Klaus?

În vârstă de 48 de ani, Eduard Raul Hellvig a devenit cel de-al cincilea director al SRI la data de 2 martie 2015.

„Pietrificarea în funcţie nu este bună. Ea poate duce la setarea de obiective greşite pentru instituţie, la confundarea funcţiei cu persoana care o deţine. Nu vreau să evit abordarea frontală a unui subiect legitim dezbătut în spaţiul public. Nu cred că este bine pentru democraţie ca o persoană să concentreze expunerea la informaţie secretă pentru un timp îndelungat. Consider că din moment ce mi-am atins obiectivele propuse, nu există niciun raţionament să continui să ocup această funcţie. Am reuşit restructurarea instituţiei, am promovat o nouă generaţie în funcţiile de conducere şi am pus la dispoziţia societăţii informaţii din Arhivele Fostei Securităţi”, a afirmat Eduard Hellvig, luni într-o declaraţie de presă. O  motivație cusută cu ață albă toarsă la Sălaj deși recunoaște că și-a atins obiectivele, mai ales cel cu restructurarea și desființarea de unități teritoriale  în zonele fierbinți și promovarea unei generații,,noi,,. Generație care să nu ia atitudine atunci când vin președinți de stat străini să ne vopsească bornele din țară în culorile statelor lor.

La ultima vizită în țara noastră regele Charles al III-a a dorit să-l cunoască personal și să-i mulțumească pentru sprijinul total acordat Ucrainei.

Eduard Hellvig a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj în anul 1997. În timpul studiilor universitare a obținut o bursă a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă pentru proiectul “Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”. Tot în timpul facultății a ocupat și poziția de director de programe al Institutului de Analiză Politică din Cluj.

Doamne păzește România!

Lasati un comentariu