Românii nu au drepturi egale cu minoritarii din România. Guvernul Ciolacu continuă discriminarea

• publicat la: 4 septembrie 2023
Românii nu au drepturi egale cu minoritarii din România. Guvernul Ciolacu continuă discriminarea

Românii trebuie să lupte în continuare pentru drepturile lor, la 105 ani de la Marea Unire! Guvernul Ciolacu o ia  pe urmele administrațiilor conduse de UDMR și  discriminează românii din România!

Astăzi, 4 septembrie 2023, a început o nouă sesiune parlamentară. Dezastruoasă pentru români. Pentru că guvernul Ciolacu a pus gând rău românilor și vrea să susțină în continuarea discriminarea față de minoritari prin amânarea aplicării Legii 154/2021 până în 2026, până se ,,răresc,, dintre românii ce sunt îndreptățiți să beneficieze de prevederile Legii 154/2021.

Cel mai vocal parlamentar care combate această crasă discriminare a românilor refugiați și expulzați în 1940 pe criterii etnice a fost deputatul constănțean Bogdan Bola de la Forța Dreptei.

Acesta specifică pe pagina sa ce anume pregătește guvernul Ciolacu românilor spre deosebire de minoritari.

,,Prima zi a noii sesiuni parlamentare începe cu o totală dezamăgire: indemnizațiile copiilor persoanelor persecutate etnic în perioada 1940-1944, acordate în baza Legii 154/2021, vor fi din nou amânate. ..

Guvernul Ciolacu  se pregătește să își angajeze răspunderea pe o serie de măsuri fiscale și bugetare. Aceste măsuri nu sunt comunicate transparent, fiind date, de cele mai multe ori, pe surse către presă.
Aceste indemnizații au fost aprobate de Parlament în anul 2021, cu termen de aplicare ianuarie 2022. Totuși, în fiecare an, Guvernul a prorogat aceste drepturi, iar acum o face din nou, mârșav, pentru ianuarie 2026.
Este o bătaie de joc la adresa acestor persoane, care au făcut demersuri să își constituie un dosar, să piardă timpul pe la cozi, să primească o hotărâre, pentru a primi o sumă modică lunară, ca urmare a suferinței părinților în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu toate că am adresat în perioada acestei vacanțe parlamentare două întrebări, una pentru ministrul muncii și una pentru ministrul finanțelor, pentru a mă asigura că Legea 154/2021 va fi aplicată, de data aceasta, de la 01 ianuarie 2024, majoritatea #PSD#PNL le dă românilor o nouă țeapă!,,

Dintre parlamentarii liberali,  7  s-au abținut sau au votat împotriva măsurilor discriminatorii ce se doresc impuse românilor.  Dintre  liberalii care  nu au fost de acord cu măsurile de discriminare a românilor s-a numărat și deputatul liberal sătmărean, Adrian Cozma, cel care a luat atitudine  pentru susținerea drepturilor urmașilor românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944.

Generalul Ciucă s-a făcut preș în fața partenerilor de ,,governare,, și dovedește că împreună cu social-democrații nu are niciun sentiment față de urmașii românilor  persecutați etnic în perioada 1940-1944.

Românii care s-au săturat să fie discriminați în țara lor sunt așteptați să ia atitudine și să protesteze împotriva antiromânismului promovat de la cel mai înalt nivel!

O luptă-i viaţa; deci te luptă
Cu dragoste de ea, cu dor.

Pe seama cui? Eşti un nemernic
Când n-ai un ţel hotărâtor.

Oricare-ar fi sfârşitul luptei,
Să stai luptând, căci eşti dator.

Trăiesc acei ce vreau să lupte;
Iar cei fricoşi se plâng şi mor.
De-i vezi murind, să-i laşi să moară,
Căci moartea e menirea lor.

George Coșbuc

Românii cer egalitate în drepturi cu minoritarii! Niciun parlamentar nu a avut în acest an vreo inițiativă legislativă de corectare a discriminării

Acasă la românii refugiați din Lucăceni

Acasă la foștii refugiați din Lucăceni

„Am fost refugiat, am trăit în comunism da acum trebuie să merem la Bucureşti ca să avem din sat delegat?”

Durerea și lacrimile de acum 80 de ani. Mărturii din Ianculești, Rădulești,Tiream, Horea

Lasati un comentariu