Schimbare de comandă la Jandarmeria Satu Mare

• publicat la: 7 septembrie 2023
Schimbare de comandă la Jandarmeria Satu Mare

Astăzi, 06 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, a avut loc ceremonialul militar de predare-primire a comenzii inspectoratului ca urmare a trecerii în rezervă a domnului colonel Ovidiu – Adrian POPA, cel care a condus unitatea timp de 7 ani.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența domnului colonel Traian Mârza, Director al Direcției Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a oficialităților locale și a efectivelor din cadrul Inspectoratului.

La eveniment au participat și subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și directorul de Cancelarie, Radu Iancu.

Colonelul Vlonga Gheorghe a absolvit Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu, promoţia 2003, iar la absolvire a fost încadrat în structurile Jandarmeriei Satu Mare unde a îndeplinit succesiv mai multe funcții.

Din anul 2017 deţine funcţia de Adjunct al Inspectorului Șef și are experienţă în domeniul aplicării legii, al gestionării situaţiilor de urgenţă și în proiecte pe fonduri europene.

În cuvântul său de bun rămas, domnul colonel Ovidiu – Adrian POPA a declarat:

” Cu emoție și recunoștință, mă prezint astăzi în fața domniilor voastre, pentru ultima dată în calitate de Inspector Șef al acestei unități.

Vă mărturisesc cu sinceritate, că acum 34 de ani, când am pășit pentru prima dată în incinta Unității Militare 0728 Tășnad, având gradul de sergent major, nu mi-am imaginat că la finalul carierei mele voi ajunge atât de sus.

Maturizarea mea ca Inspector Șef se datorează multora dintre cei care astăzi sunt prezenți, și cărora le transmit cu această ocazie cele mai sincere mulțumiri.

Și nu în ultimul rând, rezultatele obținute pe parcursul întregului meu parcurs profesional se datorează colegilor, din cele două unități, cea de la Tășnad și cea din Satu Mare, alături de care m-am format și alături de care am realizat lucruri minunate spre care privesc cu mândrie.

Îmi închei cariera militară, cu demnitate și recunoștință.

Demnitate, pentru că sunt mândru de realizările profesionale și de colectivul pe care îl las în urmă.

Recunoștință, pentru rezultatele obținute, pentru misiunile dificile pe care le-am îndeplinit cu succes și pentru toate lucrurile pe care le-am învățat și pentru oamenii pe care i-am cunoscut, și de la care am luat în inima mea o fărâmă de înțelepciune.

Doamnelor și domnilor

Mă plec cu recunoștință în fața dumneavoastră și vă transmit alesele mele mulțumiri.

Tuturor, vă doresc să aveți parte de sănătate și de realizări profesionale de excepție.

Am onoarea să vă salut!”

Subprefectul Altfatter Tamas i-a înmânat domnului colonel Ovidiu Popa o diplomă de excelență din partea Instituției Prefectului în semn de apreciere a bunei colaborări avute și a muncii deosebite depuse pentru siguranța sătmărenilor, la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi.

În spiritul tradițiilor militare și în conformitate cu regulile protocolare, colonelul Ovidiu – Adrian POPA a predat comanda Inspectoratului și drapelul de luptă către colonel Gheorghe VLONGA, Adjunct al Inspectorului Șef.

”Trebuie să recunosc că am venit cu strângere de inimă la această ceremonie. În primul rând pentru că e vorba despre trecerea în rezervă a unui profesionist desăvârșit și în al doilea rând pentru că de-a lungul carierei mele la Instituția Prefectului atât în calitate de prefect cât și de subprefect între mine și domnul colonel Ovidiu Popa s-a legat și o relație de amiciție, de prietenie chiar aș putea spune…Și mi-e greu să accept că nu-l voi mai avea alături la ședințele săptămânale și mai ales că nu voi mai putea beneficia de sfaturile dânsului în momentele deosebite… Sigur, nu aș vrea să mă lungesc cu vorba și nici să nu înșir aici laude cu nemiluita căci eu sper că trecerea în rezervă nu înseamnă neapărat și faptul că de azi înainte domnul comandant Popa nu va avea ușa mereu deschisă la Instituția Prefectului.

Am trecut împreună peste multe momente dificile…și pomenesc aici doar Pandemia de covid…Apoi criza refugiaților din Ucraina…Pentru toate momentele grele în care ne-a fost alături nu pot decât să spun din inimă un mare MULȚUMESC.

Rămâneți un exemplu de profesionalism, de omenie, de bun simț și aș putea s-o țin așa în vorbe la superlativ. Ați fost și veți rămâne un mare OM …un OM de onoare! Să trăiți mulți ani și să vă bucurați de anii de …rezervă ca să nu zic pensionare!”-subprefect Altfatter Tamas din partea UDMR.

Lasati un comentariu